Política 11/12/2018

José Ramon Bauzá dona consells a Pedro Sánchez per "resistir" la vaga de fam dels presos polítics

L'expresident balear s'atribueix el mèrit d'haver posat fi "al sistema d'ensenyament que garantia la creació de generacions d'independentistes"

Maria Llull
2 min
L'expresident del Govern balear, José Ramón Bauzá.

PalmaL'expresident del Govern balear i senador, José Ramón Bauzá, fa servir l'experiència per aconsellar Pedro Sánchez sobre com resistir la vaga de fam dels presos polítics catalans. En un article d'opinió publicat al diari 'El Mundo', Bauzà deixa ben clar que no considera la vaga de fam una forma de protesta. "Una vaga de fam com la que fan en contra seva o com la que varen fer en contra meva, no és més que una altra arma de distracció perquè oblidem que l'única manera que tenen de refutar la nostra raó és mitjançant la coacció", diu.

Quant a la possibilitat de negociar, el senador també exhibeix una opinió contundent. "Si escomet aquesta deslleialtat contra Espanya, no s'ho perdonarà mai. Trobi el suport en el constitucionalisme i adoni's que hi ha moltíssims espanyols que el defensaran fins a l'extenuació si resisteix l'envit d'aquells que volen rompre la nostra nació".

Defensa del TIL

Bauzá recorre a la seva pròpia història i també parla a l'article de la vaga de fam de Jaume Sastre en contra de les mesures educatives del seu govern. "Vaig aprovar un decret que promovia la implementació d'un model trilingüe", diu el senador en referència al TIL, i treu pit per "garantir que els pares poguessin decidir la llengua vehicular en la qual volien escolaritzar els seus fills". L'expresident assegura que va posar fi "al sistema d'ensenyament que garantia la creació de generacions d'independentistes educats en l'odi cap a Espanya i l'espanyol".

A partir d'aquest punt, el senador balear equipara la protesta de Sastre amb la dels presos polítics. "Les seves protestes (...) començaren de la mateixa manera que les que donen suport als colpistes presos", assenyala. Bauzá parla de "l'assetjament personal a tots aquells que érem contraris als seus dogmes" i menysprea les "manifestacions massives, de 80.000 persones en el meu cas i de milions en el cas català, amb l'objectiu de mostrar un suposat rebuig social". Segons l'expresident, "les urnes" l'avalaven "amb majoria absoluta".

L'expresident passa llavors a la vaga de fam de Jaume Sastre, la compara amb la dels presos i qualifica ambdues de "xantatge". "Els colpistes que l'estan extorsionant ho fan a consciència", apunta. "El que volen els presumptes delinqüents, igual que els docents pancatalanistes en el meu cas, és coaccionar-lo mitjançant la manipulació de l'opinió pública", afirma.

stats