Política 24/05/2019

Jose Hila: "Si no anem tots i totes a votar, dilluns tendrem un malson"

Els partits han tancat aquest divendres la campanya electoral de les eleccions del 26M

A. S./e.n /m.f
5 min
Tancament PSOE.

PalmaEl candidat a la batlia de Palma, José Hila, ha assegurat durant el tancament de la campanya que "Si no anem tots i totes a votar, dilluns tendrem un malson". Més de 500 persones han acompanyat a Hila, Catalina Cladera i Francina Armengol a la Plaça de Pere Garau de Palma, on Armengol ha fet un crida a les urnes i ha alertat que “si la dreta governa, deixarà al calaix tot allò que hem iniciat, i jo vull inaugurar Son Dureta la pròxima legislatura amb José Hila de batle, igual que vull fer gratuïta i universal l’educació de 0 a 3 anys”.

Per part seva, la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha animat a tothom a “culminar la feina diumenge, que ningú es relaxi perquè si guanyam, vendrà una onada de progrés social i econòmic, d’igualtat, amb avanços en tots els sentits”. Per això, Cladera ha defensat que “si volem una Mallorca cohesionada, sostenible, que reparteixi la riquesa, que s’ocupi de l’habitatge, d’una mobilitat sostenible, cultural i més feminista, s’ha de votar al Partit Socialista”.

Joan Mesquida diu que Ciutadans "no permetrà homenatges a terroristes"

Marc Pérez-Ribas, candidat a president de Ciutadans; Beatriz Camiña, cap de llista del Consell de Mallorca i Eva Pomar, cap de llista de Cort, tanquen la campanya per a les eleccions del 26-M allà on començà la campanya de les generals: a un bar de l'Escorxador, a Palma. Ho han fet acompanyats de desenes de simpatitzants i afiliats, així com pel diputat Joan Mesquida. L'exsocialista ha afirmat que Ciutadans "no permetrà homenatges a terroristes", un dia després que visitàs amb Albert Rivera el poble de l'exdirigent d'ETA Josu Ternera, on varen ser rebuts amb insults, sirenes i alarmes d'unes 200 persones, segons recull l'agència Efe. Un fet al qual varen respondre que tornarien sempre que volguessin.

Mesquida ha animat els assistents assegurant que "l'arxipèlag es tenyirà de color taronja", mentre el candidat a president del Govern, Marc Pérez-Ribas, ha agraït l'ajuda dels afiliats perquè "el nostre missatge arribi a tots els ciutadans de les Illes Balears". Ple d'optimisme, el candidat ha recordat el "gran recolzament" que va obtenir el partit taronja a les eleccions generals i ha qualificat el seu projecte de "reformista que vol reforçar l'Estat del benestar". També ha recordat que pretenen "fer una millor gestió de la Sanitat i sense llistes d'espera", "potenciar una educació en igualtat de condicions" i, "sobretot, des del primer dia", es posaran a "construir 1.000 habitatges socials perquè els nostres joves puguin emancipar-se".

Els candidats a les eleccions del 26-M.

Ensenyat assegura que MÉS és el partit "que pot exigir coherència les altres formacions"

MÉS per Mallorca posa el punt i final a la campanya electoral a La Tertúlia Cafè Teatre de Palma, rodejats dels seus. Els candidats han elogiat la seva campanya, han agraït la feina de tota la formació i voluntaris, i han demanat als seus votants que segueixin convencent el seu entorn perquè escullin la papereta de MÉS.

El candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat ha dit que "hem viscut una legislatura complicada, de pactes en què no tot depenia de MÉS". Així i tot, ha seguit, "hem impulsat mesures absolutament pioneres com la Llei de canvi climàtic, de residus...i totes aquestes que ja he dit tantes vegades i que ja us les sabeu", ha afegit, entre riures. En aquest sentit, ha afirmat que MÉS és la garantia per assegurar "la coherència dels altres partits".

Joan Mesquida diu que Ciutadans "no permetrà homenatges a terroristes"

A més, el candidat ha afegit que "si fa quatre anys els nostres votants ens donaren la força per fer possible tot això, ara és l’hora de renovar aquesta confiança i fer front a nous reptes com la mobilitat o l’accés a l’habitatge". Ha conclòs el seu discurs demanant els assistents "que no permetin que ningú posi per ells la papereta a l'urna", i que "tothom vagi a votar amb el cor".

La número 2 de la llista ecosobiranista al Parlament, Fina Santiago, posat en rellevància la feina dels voluntaris, "amb la seva energia solar, inacabable i intel·ligent que és la que volem a MÉS". A més, Santiago ha insistit que fins el darrer minut cal que tothom es mobilitzi, amb el boca a boca i a través de les xarxes: "no podem demanar el vot públicament però sí individualment".

Per la seva banda, el candidat a la batlia de MÉS per Palma – Estimam Palma, Antoni Noguer, s'ha mostrat "il·lusionat i emocionat" i ha dit que "aquesta ha estat la millor campanya electoral de tota la història de Palma". En aquesta línia, ha destacat els 60 voluntaris que han fet feina als carrers, les 126 paradetes de la formació, els 1.000 cartells penjats a ciutat ("estic cansat de veure la meva cara", afirmava rient), entre d'altres.

Noguera ha qualificat MÉS per Palma com una "gran cooperativa política i la nostra força la té la gent i el carrer". Noguera ha destacat, també, que un de cada tres candidats de la llista són independents, i el manifest en el seu suport que han signat 130 personalitats de la cultura i del teixit social de ciutat.

Podem es compromet a no defraudar a qui els voti

La formació morada ha celebrat al bar Molta Barra, aquest divendres a les 20 hores, l'acte de final de la campanya electoral, esperançada de cara al diumenge 26M i amb l'objectiu de reeditar un pacte de les forces d'esquerra de les Illes Balears.

Juan Pedro Yllanes, candidat al Parlament per Podem, el darrer dia de campanya ha volgut assumir el compromís de complir les promeses que la seva formació ha realitzat durant aquestes dues darreres setmanes si governen la pròxima legislatura. "Ens comprometem a no defraudar els votants". Yllanes ha aprofitat també per demanar la participació massiva de les persones que s'identifiquen amb el vot de les esquerres. "Aquest diumenge, cal omplir les urnes de vots progressistes"

Acte final de campanya de Podem

En un ambient festiu entre cerveses, abraçades i somriures candidats, militants i simpatitzants han mostrat la seva satisfacció per la resposta que han rebut per part de la ciutadania. El candidat d'Unides Podem a presidir el govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes ha assegurat que "tot i que no estan confiats, si que tenen bones sensacions, sobretot per la dedicació i l'entrega de tot l'equip que ha treballat de forma molt intensa per dur endavant tota la campanya".

Jaume Font: “No em passa pel cap que no siguem decisius”

El líder i candidat d'El Pi al Parlament, Jaume Font ha expressat que el vot útil és "poder moderar els extremismes", i per aquesta raó defensa que la seva formació pot aguantar la corda que els extrems tiren cap al seu costat. "Som capaços de portar un equilibri a aquesta terra", ha dit Font a Pòrtol davant d'una cinquantena de simpatitzants i en companyia de la candidata a la batlia del municipi Neus Serra.

Segons Jaume Font, "ara tots intenten ser de centre", però tal com ha assegurat: "nosaltres no ens hem mogut de lloc", en referència als discursos de Ciutadans i PP. Amb una metàfora rural, el candidat a la Cambra balear ha qualificat la resta de partits com a "caderneres", mentre a la seva formació "som com verderols, perquè ens quedam a puesto i lluitam fins al final".

Jose Hila: "Si no anem tots i totes a votar, dilluns tendrem un malson"

El líder dels regionalistes ha manifestat que no li passa pel cap que El Pi no sigui decisiu, i també ha destacat que "la feinada que han fet els companys de Menorca i Eivissa, demostra el més meravellós del nostre projecte, que és per a les tres illes".

stats