Política 04/02/2020

Jaume Font ofereix un nou medicament al govern espanyol: la 'Ubicaïna'

El portaveu d'El Pi critica el vicepresident de l'Executiu balear, Juan Pedro Yllanes, per no pressionar Madrid amb les necessitats de les Balears

Maria Llull
1 min
El portaveu d'El Pi, Jaume Font, amb una capsa d''Ubicaina'

PalmaEl portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha criticat el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, per no pressionar Madrid amb les necessitats de les Illes Balears, malgrat que comparteix color polític amb el vicepresident de l'executiu estatal, Pablo Iglesias. Font ha ofert a l'executiu espanyol un nou medicament, la 'Ubicaïna', perquè "estan desubicats" respecte dels problemes de les Illes. "Si ells no s'ubiquen, a nosaltres no ens situen, i les Balears s'han de situar", ha dit aquest dimarts en el ple del Parlament.

"Vostè va dir que seria un maldecap per a Pablo Iglesias amb el REB i el finançament", ha recordat Font. "Des que vostè ha de parlar amb el vicepresident, el que ha passat és que la senyora Montero ha fet desaparèixer 78 milions d'euros", ha continuat Font, fent referència a l'IVA del 2017 que l'Estat encara deu a les comunitats autònomes. El portaveu d'El Pi ha reclamat al Govern que acudeixi als tribunals en cas de no cobrar aquests doblers.

El PP critica que el Govern acoti el cap

El portaveu adjunt del PP, Toni Costa, també ha criticat el Govern per "acotar" el cap després de l'anunci de Madrid que no serà possible pagar els 78 milions de l'IVA que encara estan pendents d'abonar-se.

Per la seva part, la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, ha recordat que l'Executiu balear està mirant d'esgotar la via política per recuperar aquests doblers. "El govern d'Espanya ha de trobar una solució i no descartam cap via, ni la judicial", ha assenyalat.

stats