Política 17/05/2019

El Govern autoritza la licitació de la segona fase de les obres del Verge del Toro de Maó

Es farà per un milió d'euros i en un període d'execució de dos anys

Iván Martín
2 min
El Verge del Toro serà una realitat durant el pròxim mandat gràcies a la col·laboració entre administracions.

MaóEl Consell de Govern ha anunciat l'autorització de la licitació de les obres de la segona fase del projecte de reforma de l'antic hospital Verge del Toro de Maó. Es farà per un milió d'euros i en un període d'execució de dos anys, tot i que la consellera balear de Salut, Patricia Gómez, ha advertit que "hi ha la previsió d'un any per contractar l'assistència tècnica abans d'afrontar les obres". Gómez s'ha mostrat satisfeta per la rellevància dels treballs, ja que "es tracta d'un equipament estratègic per a l'atenció a la cronicitat". Cal dir que la reconversió del Verge del Toro també ha estat una prioritat per als equips de govern de l'Ajuntament de Maó i el Consell de Menorca.

La segona fase consistirà en la reforma de l'interior de l'emblemàtic edifici, i Patricia Gómez ha assegurat que "determinarà el Pla d'usos" que es va presentar el mes de juny de l'any passat. A més, la consellera balear de Salut ha destacat l'aposta de l'Executiu autonòmic per aquesta infraestructura: "La inversió total serà de nou milions d'euros". El Pla d'usos pretén integrar un conjunt de dispositius per donar resposta a les necessitats assistencials de pacients amb malalties cròniques amb complexitat clínica, així com els seus familiars.

El nou Verge del Toro tindrà una superfície útil de 5.101 m2, i segons Patricia Gómez disposarà de "60 habitacions i entre 60-90 llits". D'altra banda, el projecte inclou una àrea d'hospitalització, una àrea ambulatòria amb hospital de dia i una àrea de suport clínic. Actualment, l'IB-Salut n'ultima la primera fase, que ha costat 2,7 milions d'euros. Aquests treballs consisteixen en la consolidació i el manteniment i la rehabilitació de la façana, les cobertes i l'estructura de l'edifici principal. Gómez ha confirmat que les obres de la primera fase "finalitzaran el darrer trimestre".

stats