Política 19/03/2019

El Govern es compromet que totes les dessaladores estiguin operatives a l'estiu

El president del PP, Biel Company, ha retret a la presidenta del Govern que no hagi iniciat cap depuradora nova que no estigués planificada pel seu partit

K. O.
1 min
La dessaladora de Palma és una de les potabilitzadores d’aigua més grans d’Espanya.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat al ple del Parlament que aquest mateix estiu estaran en marxa totes les dessaladores existents a les Illes, després que Biel Company hagi preguntat quines mesures ha adoptat l'Executiu per evitar els vessaments. El president del PP ha retret que l'actual Govern no hagi iniciat cap depuradora nova que no estigués planificada pel seu partit anteriorment, que es tracta d'un assumpte "greu" perquè posa en joc la competitivitat del sector turístic i danya la imatge de les Balears". Així i tot, Francina Armengol ha explicat que no només han planificat per la temporada turística, sinó també "pel present i el futur de la comunitat".

Tal com s'ha detallat durant el ple, aquest estiu es pretén estrenar la remodelació de les estacions depuradores de Camp de Mar i Andratx; la renovació de les xarxes de sanejament entre les estacions de bombeig i d'aigües residuals de Fornells, ses Salines i la Victòria i la connexió de la xarxa de sanejament del nucli urbà menorquí de Llucmaçanes. A més, també funcionarà la depuradora de Muro, es buidarà la del Mercadal (Menorca) i entrarà en funcionament la bassa de reg d'Algaida i Montuïri. Així mateix, ja està en marxa la de Formentera, que fou paralitzada el 2009.

stats