Política 26/04/2019

El Govern autoritza el Fons de cooperació local per a 2019, amb 16,5 milions d'euros

Aquesta xifra suposa un augment del 13,8% respecte del 2018

Ara Balears
2 min
Imatge de la reunió dels consellers i la presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat l'autorització de la despesa corresponent al repartiment del Fons de cooperació local entre tots els ajuntaments de les Balears per a l'any 2019, dotat amb 16,5 milions d'euros, un 13,8% més i un augment de 2 milions d'euros respecte de la dotació per a 2018.

La Comissió Mixta, formada pel Govern i la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), va aprovar l'acord relatiu al repartiment del Fons per a 2019. El Fons s'ha incrementat un 27,6% en dos anys, i s'afegirà una nova pujada de 2 milions d'euros l'any vinent.

Aquesta dotació impedirà que cap dels 67 municipis de les Illes percebi menys que l'any anterior. En concret, el Fons de cooperació local per a 2019 se situa en una quantitat de 16.473.471 euros.

El Consell de Govern ha autoritzat la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques perquè disposi de la despesa corresponent, distribuïda segons els criteris i els percentatges aplicables aprovats amb la FELIB, en què s'apliquen principalment els criteris de població i de solidaritat per determinar la quantitat a rebre per cada municipi. El criteri de població determina un 50% de l'import, i el de solidaritat assoleix el 34,25% del repartiment del Fons, el qual es completa amb altres criteris en funció del nombre d'habitants, la insularitat i la doble insularitat.

Ajudes al poble sahrauí

El Consell de Govern també ha aprovat una ajuda de 200.000 euros per millorar les condicions de vida dels sahrauís als camps de refugiats. Els doblers es destinaran a mantenir els projectes que desenvolupa l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears.

Es tracta d’una ajuda econòmica que permetrà garantir la continuïtat d’aquest projecte que desenvolupa l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí des de l’any 1987 i que compleix els objectius marcats en el Pla Director de la Cooperació 2016-2019.

El projecte inclou actuacions en diferents àmbits i es desenvolupa a través de programes com la cobertura dels drets socials bàsics, la sensibilització social de la població balear envers el conflicte sahrauí i el programa anual Vacances en Pau, que contribueix a la millora de la salut dels infants sahrauís i preveu el desplaçament temporal de 95 infants d’entre 8 i 12 anys a les Illes des dels campaments de refugiats.

stats