Política 09/02/2018

El GOB Menorca sospita del PP i demana al Consell una investigació sobre les obres de la carretera

Els ecologistes denuncien que la procuradora contractada pels Populars és l'administradora suplent de l'empresa encarregada de redactar el projecte i que s'adjudicà la direcció de les obres

Iván Martín
2 min
Les obres de la carretera general són el principal focus de debat polític a Menorca.

MaóEl GOB Menorca ha demanat a l'equip de govern del Consell Insular que obri una investigació pels pagaments que l'anterior executiu del Partit Popular va dur a terme en relació a les obres de reforma de la carretera general. Els ecologistes demanen l'actuació del Consell per acabar d'esbrinar com s'han efectuat un seguit de processos que tenen com a destinatària una procuradora contractada pel PP. Tot s'inicià quant el GOB va demanar els expedients relatius a la reforma de la xarxa viària. Cal recordar que l'entitat s'ha vist obligada a pagar les costes judicials que s'eleven a 9.000 euros.

Segons Miquel Camps, responsable de l'Ordenació del Territori del GOB a l'illa, "el Consell del PP va contractar dos advocats i una procuradora, Concepción Alemany a la qual va pagar 26.000 euros. Mentrestant, el nostre solament 1.400 euros. A més, el jutjat ha dit que el Consell no necessitava la contractació de cap procurador, ja que els seus serveis jurídics poden actuar de la mateixa manera. Després d'investigar el tema, vam veure que el Consell per decidir a quina empresa adjudicava l'obra va contractar els serveis d'una altra per fer una valoració prèvia. Curiosament, aquesta assumí la direcció de l'obra, un fet estrany. Resulta que quan mirem aquesta empresa veiem que l'administrador suplent és la procuradora".

Per aquest motiu, el GOB demana una comissió d'investigació. L'entitat ecologista entén que no pot anar més enllà però creuen que el Consell si hauria de revisar la documentació per aclarir qualsevol ombra de dubte. Representants del GOB així ho han traslladat a membres de l'equip de govern i ara haurà de ser el Consell qui a la pròxima reunió abordarà aquesta qüestió. A banda d'aquesta petició, els ecologistes també reclamen un calendari d'obres del tram Maó-Alaior.

stats