Política 17/10/2019

Felipe González: "Si s'ha d'arribar al 155 que s'hi arribi, però no és el moment"

L'expresident del govern espanyol ha fet una conferència a Palma, on ha assegurat que li agradaria veure més gent defensant l'Estatut de Catalunya

Kike Oñate
1 min
Felipe González: "Si s'ha d'arribar al 155 que s'arribi, però no és el moment"

PalmaL'expresident socialista Felipe González ha donat suport aquest dijous a Palma a la política del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a Catalunya, després de les reaccions a la sentència, i ha afirmat que "si s'ha d'arribar al 155 que s'hi arribi, però no és el moment". González ha rebutjat "els incidents violents" i ha defensat la "moderació" que proposa Sánchez. A més, ha considerat que crear una "situació excepcional" aprovant la llei de seguretat de l'Estat "no té sentit", perquè, en la seva opinió, els cossos policials ja s'estan coordinant adequadament.

González ha assegurat que li agradaria veure més gent defensant la catalanitat i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya per no deixar-lo orfe, com també la Constitució. I sobre el diàleg polític, ha defensat que sempre ha de ser "dins de la legalitat, inclòs si és per canviar-la", i que és necessari "respectar les regles establertes". Preguntat sobre la possibilitat d'una amnistia dels líders polítics catalans, l'expresident ha dit que aquesta figura és "un perdó, però no s'atreveixen" a dir el que estan demanant.

Sobre les pròximes eleccions estatals del 10 de novembre, l'expresident ha dit que no sap què pot passar i ha confiat en la possibilitat que els partits no obstaculitzin els altres per formar un govern. Però ha deixat molt clar que no està d'acord amb l'expresident del PP Mariano Rajoy sobre un govern de "gran coalició", malgrat defensar els "pactes d'Estat".

stats