Política 29/01/2019

L'Entesa del Mercadal responsabilitza el batle de l'endarreriment de la nova escola

L'agrupació d'electors recorda que Francesc Ametller ha tingut en tot moment les "mans lliures" per tirar endavant la construcció de l'equipament

Ivan Martín
1 min
L'APIMA del col·legi Mare de Déu del Toro també ha mostrat el seu rebuig als constants endarreriments.

Es MercadalL'agrupació d'electors de l'Entesa per al Mercadal assenyala el batle del poble, el socialista Francesc Ametller, com a únic responsable dels endarreriments que acumula la construcció de la nova escola. L'Entesa s'ha mostrat indignada per unes declaracions efectuades per Ametller a la revista local 'Xerra i Xala', en les quals deixava entreveure que si perdia el govern municipal a mans de l'agrupació d'electors, aquesta posaria entrebancs al futur equipament.

L'Entesa recorda que Francesc Ametller ha estat el batle els darrers nou anys i que en tot moment ha tingut les "mans lliures" per tirar endavant la construcció de la nova escola, primer amb el vot d'una trànsfuga, Maria Antònia Alonso, i posteriorment amb la convinença del Partit Popular. L'agrupació d'electors insisteix que l'opció del batle és la més "complicada, de major cost econòmic i plena de promeses incomplertes", i consideren que Ametller "desvia l'atenció cap a l'Entesa per amagar les dificultats i inconvenients de la seva proposta per a la nova escola".

A més, l'Entesa ressalta que existeixen altres alternatives més "ràpides, econòmiques, adequades, sensates i òptimes", però que el batle del Mercadal "mai" ha tingut en compte l'opinió ni de l'agrupació d'electors ni dels ciutadans. El projecte per a la construcció de la nova escola es remunta a l'any 2012. El PP n'inicià la tramitació parlamentària i va incomplir els terminis prevists. També el PSOE ha anat acumulant endarreriments, tot i que el conseller balear d'Educació, Martí March, anuncià, ara fa un any, l'inici dels treballs per al 2019.

El pressupost de les obres s'eleva a 4,4 milions d'euros i el termini estimat d'execució és de 14 mesos. El nou centre, d'Educació Infantil i Primària, serà de doble línia i tindrà una capacitat per a 450 alumnes.

stats