Política 24/11/2018

Miquel Ensenyat: "No donam suport a la proposta del REB de Pedro Sánchez"

Pel president del Consell de Mallorca "no arriba als mínims que aquesta societat necessita"

Ara Balears
1 min
FER

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha manifestat aquest dissabte el seu rebuig al Règim Especial Balear que negocien el Govern i l'executiu central, atès que "no donem suport a la proposta del REB de Pedro Sánchez perquè no arriba als mínims que aquesta societat necessita".

En un acte per celebrar el cinquè aniversari de MÉS per Mallorca, el candidat al Parlament en les pròximes eleccions ha defensat que el Govern "necessita una presidència sense lligams ni condicionants amb ningú, sense cap vincle amb els interessos dels poderosos i cap vincle amb els interessos de Madrid", ha informat el partit en un comunicat.

A més, Ensenyat ha reivindicat un finançament just i ha rebutjat la proposta de REB, la "lletra petita de la qual" estudiarà MÉS per Mallorca per fer propostes, si bé ha criticat el que "de moment hi ha sobre la taula".

Segons el president del consell, "el Fons d'Insularitat ha quedat desvirtuat i no preveu adaptar la seva política en matèria de transports, infraestructures, telecomunicacions, energia, medi ambient, turisme i pesca a la realitat plurinsular", sinó fer que les Balears "arribin a la mitjana estatal per càpita d'inversions".

Ensenyat ha dit que homogeneïtzar la inversió estatal per càpita en les Balears amb la resta de l'Estat ja està previst en una llei de rang superior, l'Estatut d'Autonomia.

"Però aquesta llei s'ha incomplit sistemàticament per tots els governs del PP i del PSOE, i en els últims deu anys hem acumulat un dèficit

stats