Cort destinarà 250.000 euros en ajudes de lloguer per a joves

Es calcula que aproximadament un centenar de titulars podran beneficiar-se de la subvenció, que podran sol·licitar a partir de setembre

L'àrea municipal d'Urbanisme, encapçalada pel tinent de batle José  Hila , ha anunciat aquest dilluns  dematí  que es destinaran 250.000 euros en ajudes per a les persones que tinguin entre 18 i 35 anys amb les rendes més baixes. Es calcula que aproximadament un centenar de titulars podran beneficiar-se de la subvenció, que podran sol·licitar a partir de setembre. L'ajuda es podrà rebre durant un any i es podrà tornar a demanar-la en la convocatòria següent. Fins ara, l'Ajuntament no oferia cap ajuda concreta per a aquesta qüestió.

"El sou màxim d'una persona que vulgui optar a la subvenció haurà de ser entorn dels 15.000 euros anuals, si supera els 1.200 euros al mes, no es podrà demanar aquesta ajuda", ha dit  Hila , ja que la subvenció, segons el tinent de batle, "està destinada als joves que cobren entre 800 i 1.100 euros mensuals". Si a l'habitatge viuen dues persones, l'ingrés màxim ha de ser de 22.500 euros, entre les dues, i si hi viuen sis o més persones, els ingressos anuals poden ser fins als  45.000 euros . L'import màxim de l'ajuda serà del 40% del lloguer anual de l'habitatge o de la renda mensual. En definitiva, l a quantitat màxima que es pot subvencionar és de 220 euros al mes o 2.640 euros anuals.

Els beneficiaris podra n ser per sones titulars de l'arrendament d'un habitatge, destinat a residència habitual a Palma, a més de persones amb la intenció de formalitzar un contracte de lloguer, que s'haurà de signar en el termini d'un mes des de la concessió de l'ajuda. És a dir, podran optar a l'ajuda les persones que ja tenen un lloguer i les que volen tenir-ne un.  Les persones sol·licitants han d'estar empadronades a Palma com a mínim des de fa sis mesos.

Si ja es disposa d'un habitatge, s'haurà de demostrar que el sol·licitant està empadronat en aquesta casa des de fa almenys sis mesos. En cas contrari, es pot sol·licitar un ajut per a un nou habitatge amb el compromís de formalitzar el contracte de lloguer un mes després d'haver-se confirmat la subvenció.

Els criteris que donaran prioritat a l'hora d'accedir a la subvenció són haver perdut l'habitatge per un desnonament, tenir algun tipus de discapacitat,  víctimes  de violència de gènere i terrorisme i les famílies  monoparentals  o nombroses.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF