Política 31/07/2019

Cort vol fer un corredor verd entre la Platja de Palma i el Pla de Sant Jordi

L’Ajuntament ha presentat quatre projectes més que sumen una inversió de 7,2 milions d’euros i que pretén pagar amb l’ecotaxa

K. O.
1 min
Recreació d'un dels projectes presentats per l'Ajuntament de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres cinc projectes que la corporació municipal presentarà al Pla per a l'impuls del turisme sostenible per al període 2019. Entre els més destacats, Cort vol fer un corredor verd que connecti la Platja de Palma i els nuclis de les Cadenes, el Pil·larí, l'Aranjassa i el Pla de Sant Jordi aprofitant els trams de camins i carreteres ja disponibles. L'objectiu és crear una via per a vianants i ciclistes. Pel que fa als altres projectes, també destaquen la creació d'una pista multifuncional al pavelló Toni Servera, la restauració del tendal de les Voltes i el Baluard, a més d'intervenir en el Mercat de Camp Redó i recuperar el parc del Velòdrom. Totes les actuacions es pagarien per mitjà de l'ecotaxa.

Per desenvolupar el corredor verd, que tindrà un cost d'1.500.000 euros, només es permetrà el trànsit de vehicles que siguin de residents, es reduirà la velocitat i s'instal·laran arbres cada deu metres. En aquest sentit, la creació de la pista multifuncional, suposarà una inversió de 400.000 euros, disposarà d'un pavelló i una piscina i s'hi podrà practicar vòlei, handbol, rugbi i futbol.

El tercer projecte, amb una inversió d'1,3 milions, vol substituir el tendal de les Voltes i restaurar la cafeteria del Baluard, a més de l'interior i els exteriors del museu. Així mateix, el quart projecte pretén reactivar el Mercat del Camp Redó amb una inversió de dos milions d'euros, fent una intervenció en el soterrani, la planta baixa i la primera planta, una modernització de l'aparcament i una ampliació del mercat per oferir productes frescos, ecològics i de proximitat. Pel que fa a la reordenació de l'antic velòdrom, Cort voldria crear un bosc urbà destinant-hi dos milions d'euros.

stats