Política 14/10/2016

Correa implica Ros Roca, OHL, ACS i Dragados en la trama corrupta de Gürtel

Desvincula Álvarez-Cascos sense que la fiscal el mencioni

Dani Sánchez Ugart
2 min
Bárcenas i el partit,  dianes dels dards

MadridSegona jornada de declaració del capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, a l'Audiència Nacional. Després de vincular ahir durant més de 7 hores el PP amb la xarxa de corrupció, l'empresari ha inclòs aquest divendres algunes grans empreses espanyoles en la trama.

En concret, Correa s'ha referit a OHL, ACS i Dragados, entre altres, com a empreses que van pagar comissions a canvi d'adjudicacions de grans obres dels ministeris de Foment i Medi Ambient de l'etapa de José María Aznar com a president del govern espanyol. Les revelacions posen de manifest que la trama va moure fils fins a les més altes instàncies, i no només a nivell local i regional, malgrat que la majoria de polítics imputats són dirigents municipals i de la Comunitat de Madrid.

Correa ha explicat que l'empresa catalana Ros Roca, especialitzada en el tractament de residus, també va utilitzar els seus serveis per aconseguir les llicències necessàries per construir una planta de generació elèctrica mitjançant purins a Castella i Lleó. Segons el seu relat, ell i alguns dels seus col·laboradors, entre els quals l'extresorer del PP, José Luis Bárcenas, van passar a tenir una participació a la nova empresa a canvi de la gestió. Correa ha explicat que Ros Roca li va deixar a deure 120.000 euros per la seva intermediació en la concessió d'uns crèdits a Colòmbia: "No em van tractar gaire bé".

Deixa fora Álvarez-Cascos

En un dels documents exhibits pel fiscal a Correa hi apareixen comissions pagades a P.A.C. per la campanya de les generals del PP del 2000. La fiscal li ha preguntat a qui corresponen aquestes inicials i Correa ha afirmat primer que devia ser ell, "Paco Correa". Després, però, han aparegut comissions pagades a P.C., inicials que Correa havia admès durant el sumari que li corresponien a ell. Aleshores, davant de la insistència de la fiscal a identificar el beneficiari de les comissions registrades amb les inicial P.A.C., Correa ha dit, taxatiu: "No és Paco Álvarez-Cascos", malgrat que la representant del ministeri públic no ha fet referència en cap moment a aquest nom.

stats