Política 08/02/2018

El Consell d'Eivissa vol limitar l'entrada de vehicles a l'illa com ja ha fet Formentera

El president de la institució insular, Vicent Torres, ha reconegut que durant l'estiu hi ha "una saturació de cotxes"

Armando Tur
2 min
Cotxes mal aparcats a Eivissa.

EivissaEl president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha manifestat que “Eivissa ha de limitar l’entrada de vehicles”. Diu el president que als mesos d’estiu “hi ha una saturació de cotxes” i que a Eivissa s’han de prendre “mesures”. Un assumpte que, segons el Consell, ja s’ha abordat amb la presidenta de la Comunitat, Francina Armengol, i amb el conseller de Territori i Mobilitat, Marc Pons, els quals han manifestat “tot el suport del Govern”.

Això sí, el president afirma que la Llei de mesures urgents de sostenibilitat ambiental i turística de Formentera no servirà a Eivissa perquè és “un territori molt diferent, més gros i més complex”, motiu pel qual aquesta llei seria “molt insuficient”. “Nosaltres necessitam molt més. Necessitam regulació, però també importants inversions en transport públic”, ha afirmat el president.

El president ha aprofitat l’avinentesa per criticar “el model de grans autovies”, que ha qualificat de “fracàs”. Segons Torres, aquestes carreteres més grosses “no solucionen el problema, sinó que encara el fan molt més gros”, i creu que el seu equip de govern ja està fent actuacions per limitar els vehicles, com el programa de Platges Connectades. Tot i així, reconeix que “s’ha d’anar molt més enllà” i fer “propostes concretes” per veure com poder “limitar la circulació i saturació de cotxes”.

PP: “Tots els alcaldes hi estan d’acord”

El PP ha criticat que el president del Consell s’hagi volgut atribuir una decisió que “no ha estat seva”, sinó que “va ser acordada per tots els alcaldes en el darrer Consell d’Alcaldes”. Segons el conseller del PP Mariano Juan, els vehicles de lloguer fan “una pressió molt gran” sobre Eivissa durant els mesos d’estiu i està d’acord a “fer-ne un diagnòstic”, encara que posa en dubte la manera com s’articularà aquesta limitació. “Hem de saber quines són les possibilitats que tenim i quins són els efectes reals de l’entrada massiva de vehicles i també d’embarcacions”, ha dit Juan, qui ha assegurat que el diagnòstic ha d’apuntar també a “possibles solucions”. El PP creu que, a més, s’ha de cercar l’equilibri en turisme i massificació perquè cap dels dos factors “no afecti negativament”.

Podem-Guanyem ho portarà al ple

El grup del Consell Podem-Guanyem ja ha anunciat que presentarà al ple del Consell del mes de febrer una moció perquè el Consell reclami al Govern balear que inclogui també l’illa d’Eivissa en un projecte de similars característiques i que s’iniciïn les feines per la tramitació d’una llei que garanteixi la sostenibilitat mediambiental i turística per a la pitiüsa gran. “L'objectiu d'aquesta moció és obrir un debat que considerem que és molt necessari a l'illa d'Eivissa, i instar el Partit Socialista i el Partit Popular que se sumin a aquesta petició”, han assegurat des de Podem.

Pel que fa a això, el Partit Popular diu que podria sumar-se a la petició, un cop puguin tenir accés a la moció, “sempre que no tingui dobles missatges”, segons ha dit Juan, que és “el que sol passar en aquests casos”.

stats