Política 28/09/2018

El Consell de Menorca presenta dilluns el Pla d'acció de la Reserva de la Biosfera

El document és el resultat de més de dos anys de treball en el qual han intervingut i aportat idees diferents entitats, col·lectius, institucions i agents implicats en la preservació del medi ambient

Ivan Martín
1 min
El conseller insular de Medi Ambient, Javier Ares és el gran impulsor d'un Pla d'Acció necessari de cara el futur.

MaóEl saló de plens del Consell Insular de Menorca acollirà dilluns l'acte de presentació públic del futur Pla d'acció de la Reserva de la Biosfera de Menorca. El document, que hauria de concretar les principals actuacions que s'hi han de desenvolupar per complir amb els compromisos adquirits davant la UNESCO, afectarà els anys 2018-2025.

Cal recordar que el Pla d'acció ha estat una de les prioritats de la Conselleria insular de Medi Ambient des de principis de legislatura. Menorca no disposava d'aquesta eina i dilluns serà presentada, en el marc dels actes commemoratius del 25è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera.

El Pla d'acció de la Reserva de la Biosfera és el resultat de més de dos anys de treball en què han intervingut i aportat idees diferents entitats, col·lectius, institucions i agents implicats en la preservació del medi ambient. El Pla pretén aconseguir activar Menorca com un laboratori de sostenibilitat.

El repte és elaborar un document programàtic que estableixi les línies d'acció perquè des de la seva aprovació fins a 2025, Menorca camini cap a la sostenibilitat a través de la coordinació de totes les iniciatives existents i la proposta de nous projectes innovadors, atrevits i emblemàtics. La presentació del Pla d'acció començarà a les 17.30 h, a la seu del Consell Insular de Menorca, a Maó.

stats