Política 09/06/2020

Company, sobre el pla pilot: "La improvisació passa factura"

El president del PP balear acusa la cap de l'Executiu de viure "dins la bombolla del Consolat" sense conèixer les necessitats dels ciutadans

Maria Llull
2 min
El president del PP balear, Biel Company, aquest dimarts en el Parlament

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha criticat aquest dimarts als passadissos del Parlament l'aprovació del pla pilot per dur turistes a les Balears a partir del 15 de juny, malgrat que també ha assegurat que el seu partit hi dona suport. "La improvisació passa factura. Els representants hotelers s'han queixat que anam a remolc i amb presses. Alguns touroperadors podran venir, però d'altres s'endarreriran. El pla pilot s'enllaça pràcticament amb l'1 de juliol", ha explicat.

Company ha recordat que la iniciativa de posar en marxa un pla pilot "surt del mateix sector, després de setmanes de feina", i ha assenyalat que les Balears van endarrerides respecte d'Itàlia, que "va obrir dia 3", i Grècia, que també ha obert les fronteres als turistes estrangers. A més, el president popular ha assegurat que l'obligació d'una quarantena per als viatgers que venen de l'estranger ha "redirigit els turistes a altres destinacions".

Segons Company, el pla pilot "és més una mesura simbòlica que una altra cosa". "Ens preocupa què passarà després. Quines previsions té Armengol a partir de dia 1? Quants hotels creu que obriran? Quants turistes hi haurà? Quina campanya ens espera?", ha demanat.

Armengol, "dins la bombolla del Consolat"

A més, el president del PP ha atacat la gestió de la crisi del Govern durant la sessió de control del ple d'aquest dimarts. Company ha acusat Armengol de viure "dins la bombolla del Consolat", lluny de les necessitats dels ciutadans i de "polititzar la crisi" del coronavirus "per treure un rendiment electoral". "Les mesures que aplica són curtterministes i insuficients", ha continuat el líder popular, a més de criticar "l'esperpent" de la votació del decret de reactivació econòmica –el qual es tramitarà com a projecte de llei– i que el Govern aprofiti per incloure mesures que "no tenen res a veure amb el coronavirus".

Per part seva, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat que l'Executiu "és realista" pel que fa a la crisi econòmica provocada pel coronavirus i ha recordat que els càlculs de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball fan referència a una caiguda del PIB del 30%, mentre que a Espanya seria del 9%.

Armengol també ha destacat que aquesta crisi s'està enfocant "de manera diferent" de la del 2008, quan governava el PP. "Les Illes Balears seran la primera destinació turística que obrirà i estam trebalant en la reactivació. Encara esper les seves aportacions", ha sentenciat la presidenta.

stats