Política 19/05/2020

Company, a Armengol: "Ha passat d'antiturística a ser la gran defensora dels hotelers"

La presidenta del Govern espera que els primers viatgers arribin la segona quinzena de juny

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, arribant al Parlament

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha criticat aquest dimarts el canvi de posicionament de la presidenta del Govern, Francina Armengol, envers el turisme. "Ha passat d'antiturística a ser la gran defensora dels hotelers", ha dit Company durant la sessió de control a l'Executiu del ple del Parlament. El portaveu popular també ha lamentat que el Govern "vagi a remolc de les circumstàncies", quan "Alemanya fa feina des de fa un mes i mig" en la recuperació turística.

"Negueruela s'ha dedicat més temps a fer d'inspector de treball que a fer de conseller, i li fan el pla turístic des de fora del Govern", ha continuat Company, a més de subratllar que l'Executiu "ha passat a copiar la llei de turisme del PP". "Ha fet un gir de 180 graus i li don la benvinguda a la realitat econòmica i social de les Illes Balears", ha afegit.

El líder popular també ha retret que el darrer decret de mesures urgents del Govern no s'hagi consensuat i que hagi suposat "una contrareforma" a les anteriors polítiques turístiques de l'Executiu.

Reactivació del turisme

Per la seva banda, Francina Armengol ha assegurat que espera que la temporada turística es comenci a recuperar "per juliol i agost". La presidenta també ha indicat que confia que la temporada comenci de manera gradual a partir de mitjan juny, ja que quan s'autoritzin els vols nacionals també es farà amb els internacionals.

Sobre l'acusació d'haver tirat endavant una nova normativa sense consens, Armengol ha justificat les decisions del Govern, que tenen com a objectiu la reactivació econòmica i turística, i ha destacat que s'han fet d'acord amb la patronal i els sindicats. La presidenta també ha explicat que s'està treballant "amb els länder alemanys" perquè hi hagi corredors aeris segurs i reprendre els vols turístics. A més, l'Executiu ha pactat amb el govern espanyol que es posi en marxa una prova pilot a la Platja de Palma.

A més, la presidenta ha recordat que el govern alemany va anunciar que aixecarà el vet per fer vacances a l'estranger el 15 de juny.

Armengol ha defensat que els aeroports s'han d'obrir de manera gradual i ha destacat que les Balears "es poden presentar com una destinació que sap controlar la malaltia i que té uns nivells de seguretat alts". La presidenta ha respost a una pregunta de la portaveu d'El Pi, Lina Pons, sobre les mesures de protecció sanitària en el transport aeri.

La presidenta ha tornat a reclamar que el govern espanyol es faci càrrec dels controls a ports i aeroports, així com del seu cost, ja que aquestes infraestructures són de competència estatal. A més, ha reivindicat "un acord europeu" que deixi clares les normes que regiran la mobilitat dels ciutadans, encara que la Comissió Europea ja ha fet recomanacions, com ara que els avions puguin volar amb l'aforament complet i que els passatgers hagin de dur mascaretes.

stats