Política 22/05/2019

Ciutadans retreu al Pacte que "només ha apujat impostos i ha posat traves a la generació de riquesa"

El candidat a la presidència, Marc Pérez-Ribas, proposa millores tecnològiques al SOIB i formació personalitzada per a desocupats

Ara Balears
1 min
Ciutadans diu que la web del SOIB ha quedat "obsoleta" i planteja canvis tecnològics.

PalmaPer al candidat a president de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, el Pacte només s'ha dedicat, durant la legislatura que acaba, a "apujar impostos i afegir traves a la generació de riquesa". Considera que "han tingut la sort de conviure amb una època de bonança", però davant els "problemes de desacceleració", Pérez-Ribas planteja la recepta estrella del partit taronja: abaixar impostos per tal que l'economia "agafi impuls" i les empreses s'animin a contractar més gent. Per justificar el suposat retrocés de l'economia, ha dit que el primer trimestre del 2019 va tenir a les Balears una taxa de desocupació del 17%, una xifra que es tradueix en 106.000 persones desocupades.

El cap de llista de Ciutadans també vol fer un "canvi tecnològic". Assegura que la pàgina web del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) està "clarament obsoleta". També pretén potenciar la formació dels desocupats mitjançant un "xec de formació", que ha de permetre'ls escollir una formació adaptada a les seves necessitats i també al mercat laboral.

Preguntat sobre un possible pacte amb altres formacions, Pérez-Ribas ha afirmat que "m'estim més acabar com la primera llista de les Balears" i, de moment, "no preveim possibles pactes".

stats