Política 22/12/2018

Casado acusa el PSOE de “vendre” Espanya

Arrimadas censura que el PSOE “blanquegi” Torra

Ara
2 min
El líder del PP, Pablo Casado, ahir a Palència, on va presentar els candidats del partit a Castella i Lleó.

BarcelonaLa celebració del consell de ministres a Barcelona i la reunió prèvia que van mantenir el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han acabat de desfermar les hostilitats de PP i Ciutadans amb el PSOE. Ahir els dos partits de dretes van tornar a donar una mostra de la competició que mantenen per veure qui ataca amb més duresa Sánchez a compte de l’independentisme, fins al punt que el líder del PP, Pablo Casado, va arribar a acusar el cap de l’executiu espanyol de “vendre” Espanya en una “negociació ostensible i grotesca”.

El dirigent conservador va tornar a exigir al govern espanyol que apliqui l’article 155 de la Constitució i intervingui l’autonomia de Catalunya davant d’un escenari que va dibuixar desolador. Va arribar a comparar les protestes d’ahir a Barcelona amb el “terrorisme de carrer dels nois de la gasolina” dels quals parlava Xabier Arzalluz. Casado va anar encara més enllà i va criticar que el comunicat conjunt de la Generalitat i el govern espanyol dijous reconegués l’existència d’un “conflicte” a Catalunya. El líder del PP va subratllar que aquest mateix terme s’utilitzava al País Basc per parlar del terrorisme: “Els que engegaven trets i els que els rebíem”, va afirmar. En plena diatriba, el dirigent popular va afirmar que el que fan “els nois de la pintura groga” és “el mateix que feia Batasuna” amb els seus “atacs als aparadors, als caixers, pegar als policies, als periodistes, tallar carreteres, atacar els portals, rebentar les rodes dels cotxes, pintar esvàstiques o marcar amb llaços grocs com els nazis als jueus”. Un escenari apocalíptic pel qual va criticar que Sánchez vulgui dialogar i dur a terme una “política d’apaivagament”.

“Un dia de por”

També la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va carregar ahir contra Sánchez arran de la seva visita a Barcelona. Segons ella, divendres va ser “el dia somiat” pel president de la Generalitat, Quim Torra, amb una “Catalunya governada pels CDR”, i va criticar que el govern espanyol hagi contribuït a augmentar la gravetat dels fets “blanquejant” el cap de l’executiu català i tractant-lo, va dir, com si fos un cap d’estat. Per a la líder de Ciutadans a Catalunya divendres va ser un dia “trist i lamentable” i també un “dia de por” en què molts catalans, va dir, no van sortir de casa, no van anar a treballar, no van portar els nens a escola i van cancel·lar sopars d’empresa. “Què més ha de passar perquè Pedro Sánchez s’adoni de com estem patint?”, va preguntar-se Arrimadas.

Des del PSOE, la ministra Mertixell Batet va recriminar a Cs i PP que “visquin confortablement en la confrontació” i els va demanar responsabilitat.

stats