Política 04/06/2019

Biel Company podria continuar al capdavant del PP i de l'oposició al Govern d'esquerres

En aquest cas, el president dels populars balears prendria possessió de la seva acta de diputat

Maria Llull
2 min
El president del PP balear, Biel Company, en una imatge d'arxiu.

PalmaDesprés de setmanes d'elucubracions sobre el seu futur, Biel Company podria continuar al capdavant del PP i prendre possessió de la seva acta de diputat per liderar l'oposició al Govern d'esquerres que presidirà Francina Armengol, segons ha avançat 'Última Hora'. Tot i això, el mateix diari assegurà el passat 27 de maig que Company havia comunicat al seu cercle més proper la seva intenció de no continuar i de no prendre possessió com a diputat.

Company s'ha reunit aquest dimarts amb el grup parlamentari i ha comunicat les seves intencions, malgrat l'hermetisme que hi ha des de fa dies respecte del seu futur. "El president ha manifestat que ell mai ha deixat d'exercir com a president i que així continuarà sent", assenyalen fonts del PP. A més, des del partit s'indica que "no hi ha cap motiu" que faci pensar que Company renunciarà a l'acta de diputat.

"Començam el nostre treball per recuperar les principals institucions d'aquí a quatre anys", ha dit el secretari general del PP balear, Toni Fuster, qui ha recordat que el partit està centrat "tant en els pactes municipals com en el funcionament del Parlament".

El PP balear finalitzà el passat maig reunint el comitè executiu i la junta directiva regional, i el president popular va anunciar llavors que estava centrat a tancar diversos pactes als ajuntaments i que el seu futur més enllà d'això es coneixeria al cap de 15 o 20 dies.

L'abandonament de Mateu Isern just un dia després només va servir per intensificar els interrogants al voltant de Company.

Ara, la qüestió és saber si aquesta continuïtat del president dels populars serà per a tota la legislatura o si es produirà el relleu de lideratge en el Congrés que el PP balear durà a terme el proper març.

stats