MÉS inaugura les Jornades de Pensament, que definiran el seu full de ruta

Aquest divendres es varen llançar els primers materials audiovisuals, que utilitzaran per reflexionar sobre el nou relat polític i social 

Aquest divendres vespre varen arrancar, en diferit i en format audiovisual, les Jornades de Pensament de MÉS per Mallorca, batejades amb el títol 'Cartografiant el futur'. Comencen així uns mesos de reflexió i debat entre els dirigents de MÉS per Mallorca, la militància i el seu entorn social.

En el primer acte varen abordar-se els eixos històrics que conformen l'espai polític de MÉS: sobiranisme, esquerra i ecologisme, sempre tractats "des d'una mirada feminista", com apunten des de l'agrupació. El comunicador i president de la Fundació Josep Irla, Joan Manuel  Tresserras ; la politòloga i membre de l'Institut Sobiranies, Gemma  Ubasart , i l'activista ecologista i coordinadora de  Rezero , Rosa Garcia, varen ser els protagonistes d'aquestes càpsules de vídeo, que es varen estrenar a les 19 hores -es poden veure al canal de YouTube de MÉS.

Als vídeos també hi intervenen l'exconseller Damià Pons; la sindicalista i  excambrera  de pisos Maria Bonnín, impulsora de la primera vaga feminista del nostre país i de l'Estat; la jove regidora manacorina Carme Gomila; el batlle de Deià, Lluís  Apesteguia , i l'ambientòleg i impulsor de la Llei de residus, Sebastià  Sansó . La sessió va ser conduïda pel coordinador del partit, Toni Noguera, i per l'actriu Bàrbara Nicolau. Varen ser més de dues-centes persones les que seguiren en directe l'inici d'aquestes jornades.

Així, la tardor serveix per "encetar" aquests mesos de reflexió, debat i construcció d'un nou relat i imatgeria polítics i socials. Aquests materials audiovisuals seran el punt de partida dels debats, en els quals han de caber les inquietuds i lluites dels diferents col·lectius socials que viuen a l'illa. Per exemple, la regidora de Manacor Carme Gomila hi parla de no oblidar tots els mallorquins que han vingut de fora, el "mestissatge" de la societat actual. 

Un equip de relatoria recollirà totes les propostes, idees i iniciatives noves amb l'objectiu de reunir tot el material, treballar-lo i presentar-lo al públic quan sigui primavera.

Com ja va apuntar el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, la idea de 'Cartografiant el futur' és que aquesta discussió sigui un nou “rearmament ideològic per a la Mallorca dels propers 15-20 anys". El resultat d'aquestes jornades, va dir, s'haurà de votar per assemblea i serà el nou corpus ideològic del partit.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF