Política 11/02/2020

Armengol demana més recursos policials i judicials per protegir els menors i reconeix que cal "una major coordinació"

La presidenta del Govern subratlla que "convé perseguir els explotadors i abusadors"

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el ple d'aquest dimarts

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat aquest dimarts que es posi "l'accent" a "perseguir els explotadors i els abusadors" en el cas de prostitució de menors tutelats per l'IMAS. Armengol també ha reclamat més recursos judicials i policials per afrontar un problema "intolerable" que afecta "els més vulnerables" de la societat, motiu pel qual s'ha dirigit als ministeris de Justícia i Interior. Armengol ha respost a les preguntes de l'oposició en el ple del Parlament d'aquest dimarts i ha assegurat que "el Govern sempre assumeix les seves responsabilitats".

"Totes les institucions han de fer més en aquesta tasca", ha continuat la presidenta, qui també ha reconegut que cal "una major coordinació" tant amb els consells, que són "les institucions competents", com amb la policia i la Fiscalia de Menors. De fet, Armengol ha destacat que "sempre que hi ha hagut un cas s'ha denunciat a les autoritats judicials, que són les que han de perseguir el delicte".

A més, la presidenta ha demanat als partits de l'oposició que no facin "demagògia" i els ha retret que el Govern és "l'únic" que ha fet propostes enmig d'aquest escàndol. "Hem de fer molt més del que feim", ha afegit.

Pel que fa a les acusacions d'opacitat per part de l'Executiu, Armengol ha subratllat que "cap institució responsable ha fugit de donar explicacions" i ha recordat que, a més de comparèixer davant del Parlament, la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, "va muntar un grup de coordinació, el qual va elaborar un protocol específic per a l'explotació sexual de menors".

La diputada de Ciutadans, Patricia Guasp, ha lamentat que el Govern hagi assumit "zero responsabilitats" en aquest cas i ha criticat que hagi permès "el vet" a una comissió d'investigació. "Són còmplices del silenci", ha afirmat. "Assumeixi responsabilitats i exigeixi-les al seu executiu", ha afegit.

El portaveu del PP, Biel Company, ha tornat a demanar la destitució de Fina Santiago i del president de l'IMAS, Javier de Juan. "Si no, en serà còmplice", ha continuat Company, qui ha recordat que l'esquerra va demanar la dimissió de Martí Sansaloni quan era conseller de Salut per la mort d'Alpha Pam l'any 2013. Davant d'aquest argument, Armengol ha acusat el diputat popular d'actuar per "revenja política". "No creu que el cas és prou greu? Quantes menors més han de patir?", ha demanat Company al final de la seva intervenció.

stats