Política 21/05/2019

Armengol i Puig volen declarar les Balears i València zones d'emergència climàtica

Els dos líders socialistes protagonitzen un acte de campanya a Santa Ponça

Ara Balears
2 min
Ximo Puig i Francina Armengol durant l'acte electoral d'aquest dimarts.

PalmaLa candidata del PSIB a la presidència del Govern, Francina Armengol, i el president en funcions del País Valencià, Ximo Puig, s'han compromès aquest dimarts a proposar als seus respectius parlaments la declaració de zones d'emergència climàtica d'ambdues regions.

Puig i Armengol han protagonitzat un míting conjunt a Santa Ponça, on han subratllat la importància d'afrontar de manera decidida el repte del canvi climàtic, el qual és "el gran perill dels propers anys" per al president valencià.

Armengol ha destacat les mesures adoptades pel Govern balear aquesta legislatura per combatre la contaminació i protegir el medi ambient, una política que ha relacionat amb la protecció del paisatge, clau per a la indústria turística illenca.

La candidata ha advocat per estendre a tot l'Estat la declaració d'emergència climàtica, i ha reivindicat el vot per al PSIB per desenvolupar normatives com la Llei balear de canvi climàtic, la qual obliga a reduir les deixalles contaminants, com els plàstics d'un sol ús. "És el més solidari i socialista que hi ha", ha manifestat Armengol, qui també ha destacat la cooperació del Govern balear amb el de Puig els darrers quatre anys, amb projectes com el corredor mediterrani i en polítiques turístiques i de foment de l'ocupació.

Per la seva banda, el president valencià ha comparat l'actual cooperació entre els dos executius amb la dels presidents populars Eduardo Zaplana i Jaume Matas. Els dos polítics populars, implicats en casos de corrupció, varen definir les seves regions com "l'eix de la prosperitat", encara que la justícia ha demostrat que "la prosperitat va ser per a ells", ha ironitzat Puig.

El líder socialista valencià ha fet una crida als votants perquè donin suport el PSOE a les eleccions de diumenge. "Podem alinear les tres administracions", ha manifestat. També ha destacat que la coordinació entre el País Valencià i les Balears podrà contribuir al finançament que mereixen ambdues comunitats quan es redefineixi el sistema de repartiment dels fons estatals entre les comunitats autònomes.

stats