Política 02/08/2019

Ciutadans se suma a la persecució de PP i Vox contra el festival de Música Urbana Reivindicativa de Felanitx

La diputada i portaveu, Patricia Guasp, acusa el Govern de "donar suport al cop d'estat" perquè atorga un ajut econòmic als organitzadors

Ara Balears
2 min
Valtonyc

PalmaCiutadans ha estat el darrer partit a pronunciar-se contra el festival de Música Urbana Reivindicativa, programat per al proper 12 d'octubre a Felanitx. La formació se suma a la persecució iniciada dijous per part del PP i Vox contra els organitzadors i declara que instarà el Govern a "deixar de subvencionar associacions o plataformes de suport al separatisme".

Segons la diputada i portaveu adjunta del partit, Patricia Guasp, "amb aquesta ajuda econòmica el Govern dona suport indirectament al cop d'estat". A més, han sol·licitat a l'Executiu autonòmic l'expedient de la concessió de la subvenció de 12.499 euros atorgada per l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB).

Per part seva, el portaveu de Vox al Consell de Mallorca, Pedro Bestard, ha instat el batle d'El Pi que "impedeixi el concert" i que "denegui els permisos corresponents" a l'organització. Si no ho fa, asseguren, "serà còmplice de la subvenció d'Armengol als que fan enaltiment del terrorisme". Vox Felanitx ha informat aquest divendres que ha registrat a l'Ajuntament una petició formal per "cessar immediatament les gestions que estan portant a terme per dur al municipi Valtonyc".

L'Ajuntament de Felanitx es desvincula del concert de Valtonyc

L'Ajuntament de Felanitx s'ha desvinculat completament del festival de Música Urbana, en el qual actuaran artistes com Valtonyc i Pablo Hasél, després de la pressió del PP i Vox. A través d'un comunicat, l'Ajuntament ha informat que no té res a veure amb l'organització dels concerts i que a hores d'ara està estudiant "si l'entitat organitzadora compleix amb els requisits perquè es pugui dur a terme aquest acte".

En el comunicat, l'Ajuntament de Felanitx ha explicat que l'única relació que té amb el festival és la cessió del parc Municipal de Felanitx. Tot i que els informes tècnics "són positius", el batle del municipi, Jaume Montserrat, ha assegurat que continuaran investigant el concert i "si hi ha algun incompliment dels punts pels quals es pot autoritzar l'acte, el concert es cancel·larà". Per acabar la nota, el Consistori ha volgut remarcar que "l'Ajuntament no participa en aquest futur concert, ni el patrocina, ni hi col·labora. El Consistori simplement té aquest espai i el posa a disposició de les empreses que el sol·licitin”.

stats