Política 13/10/2019

L'ANC convoca concentracions en una trentena de ciutats de tot el món per protestar contra la sentència

El Regne Unit, Alemanya, França, Mèxic i els Estats Units són alguns dels països on hi haurà mobilitzacions

Acn
2 min
La manifestació de 45.000 catalans omple els carrers de Brussel·ls

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat concentracions de protesta en unes quantes ciutats de tot el món en contra de la sentència. L'entitat ha preparat accions en prop d'una trentena de ciutats de països com el Regne Unit, Alemanya, França, Mèxic i els Estats Units. Una de les principals protestes és prevista a Londres, on l'Assemblea ha convocat el dia que surti la sentència a les set del vespre just davant l'ambaixada espanyola. A Manchester la protesta es farà al centre, igual que a les ciutats escoceses d'Edimburg i Glasgow. També hi ha previstes concentracions a la capital d'Irlanda, Dublín, i a la ciutat francesa de Niça.

La branca internacional de l'ANC també ha previst concentracions a Brussel·les. En concret, a la capital belga s'organitzaran dues accions, una el mateix dia de les sentències davant l'ambaixada espanyola, a les sis de la tarda, i una altra l'endemà al rond-point davant la Comissió Europea, amb la participació de personalitats i europarlamentaris.

A Alemanya, el mateix dia que es faci pública la decisió del Tribunal Suprem es faran actes a Frankfurt i Munic, i s'estan acabant de tancar protestes a Colònia, Hamburg i Stuttgart. Per la seva part, l'Assemblea a Letònia celebrarà l'acte a Riga amb l'actuació d'un dels cors més importants del país. Als Països Baixos també hi haurà un acte aquell dia, a l'Haia.

A Lisboa, per la seva banda, es farà una acció l'endemà, però encara no s'ha revelat la localització per "evitar interferències de grups espanyolistes". També s'ha previst un acte a Zuric (Suïssa). A l'estat espanyol també es preveuen mobilitzacions a Madrid i al País Basc.

Pel que fa al continent americà hi ha diverses mobilitzacions previstes. Les més significatives seran a la capital dels Estats Units, Washington, i a la de Mèxic. En totes dues ciutats la reacció és prevista el mateix dia de la sentència.

En canvi, on s'està acabant de preparar la resposta és a l'Amèrica Llatina. A Buenos Aires, a l'Argentina, i São Paulo, al Brasil, encara no s'ha decidit del tot quina acció s'hi durà a terme. En tots aquests llocs s'ha previst que la protesta vagi en el mateix sentit que fins ara, amb el lema "Stand up for your rights, stand up for Catalonia", i deixar de banda el caràcter més polític que tindrà la campanya a Catalunya.

stats