Publicitat
Publicitat

El diari 'Abc' relaciona el full de ruta de l'ANC amb un pla d'ETA de fa 20 anys

Hi veu coincidència en els "actes d'insubmissió, cadenes humanes i assemblees per forçar la secessió", però obvia l'absència de violència

En un nou intent de criminalització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), el diari ' Abc' publica aquest dissabte un reportatge que relaciona l'entitat independentista catalana amb el pla Pitzu, dissenyat fa 20 anys i decomissat al dirigent d'ETA José Javier Arizkuren Ruiz, 'Kantauri', el 1999. "També la banda proposava llavors la creació d'una assemblea constituent i accions continuades d'insubmissió a l'Estat", afirma el rotatiu, que obvia l'absència de violència en el procés polític català.

El diari espanyol recorda que aquell document del 1994 posava l'accent en "la insubmissió a l'Estat amb la desobediència civil com a columna vertebral de la lluita i el consens amb els organismes populars, sindicals i d'altre índole".

"Marees humanes" i "cadenes humanes"

L''Abc' afirma que la sectorial de l'ANC Juristes per la Independència està elaborant "manuals que prevegin la tàctica de la desobediència civil". També recorda que el pla Pitzu "dissenyava la convocatòria de 'marees humanes', a l'estil de les recents 'cadenes humanes' independentistes de la 'via catalana'".

21D

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF