Política 22/05/2023

80.000 habitatges més en lloguer i a preus assequibles: la promesa de Prohens en la setmana d'eleccions

Aquest dilluns han presentat les propostes dels populars en matèria d'habitatge

ARA Balears
1 min
Marga Prohens i Jaime Martínez durant la presentació de les seves propostes en matèria d'habitatge

PalmaLa candidata del PP al Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, ha promès que si és elegida presidenta durà a terme un pla que suposi l'entrada de 80.000 nous habitatges en lloguer en el mercat immobiliari illenc i amb un preu assequible per als llogaters i just per als propietaris. A més, ha anunciat que per tal que això sigui possible oferirà als propietaris d'habitatges buits incentius i garanties de cobrament per tal de potenciar el lloguer d'aquests pisos.

Aquesta ha estat la promesa de Prohens el primer dia de la setmana electoral. Aquest dilluns, juntament amb Jaime Martínez, candidat dels populars a Cort, la presidenta del PP illenc ha anunciat les seves mesures en matèria d'habitatge, que es caracteritzen, principalment per augmentar la densitat i créixer en altura, així com permetre la divisió horitzontal dels habitatges de grans dimensions i la reconversió dels locals comercials en habitatges.

Prohens també s'ha compromès a cedir terreny públic per construir-hi habitatge a un preu assequible i seguint els preus que dictin les taxacions i no el mercat immobiliari i a aprovar un paquet fiscal per suprimir l'impost de compra de primer habitatge per a menors de 30 anys i reduir-lo un 50% als menors de 35, famílies nombroses i monoparentals, i la creació d'una nova deducció per a arrendadors.

Per part seva, el candidat del PP a Cort, Jaime Martínez, s'ha compromès a fomentar la rehabilitació dels habitatges buits i en zones degradades de Palma i ha afirmat que per a dur a terme el projecte d'habitatge de la seva formació, posaran en marxa ajudes públiques municipals, utilitzaran els fons europeus i se serviran del Pla d'Habitatge Estatal.

stats