Política 20/05/2023

600 persones acompanyen Melià per “vacunar” un Govern contra extremismes de dreta i prohibicionisme d’esquerres

Els regionalistes es presenten com la solució equilibrada i culpen MÉS del problema de l’habitatge, la massificació turística i el retrocés del català

2 min
Els representants d'El Pi al seu acte central de campanya

Palma"De tan equilibrats que som a El Pi, de vegades ens diuen que som avorrits. Jo us deman, però, què us estimau més: un govern de desequilibrats o un govern de desequilibrats?", ha dit el cap de llista al Parlament de la formació regionalista, Josep Melià, en començar la seva arenga davant les 600 persones reunides a l'Hipotels Platja de Palma, aquest divendres en l'acte central de la campanya.

Després de diversos intents amb un micro que no funcionava, en el seu discurs Melià s'ha distanciat d'aquelles formacions que "posen en dubte la violència masclista", en al·lusió a Vox, i d'aquells que "consenten els ocupes", fent referència als partits d'esquerra. Segons Melià, la seva formació "és la vacuna contra els extremismes i contra el prohibicionisme empipador de l'esquerra". "El Pi ha de moderar, pivotar i condicionar les polítiques d'aquests propers quatre anys, i quin vot hi ha més útil per aconseguir això que el vot d'El Pi?", ha qüestionat davant un auditori que s'ha aixecat fent onejar banderetes autonòmiques i pals inflables amb les sigles d'El Pi.

El president de la formació, Tolo Gili, amb els candidats municipals.

El Pi assenyala MÉS pels problemes d'accés a l'habitatge

Conscient de l'electorat amb qui competeix El Pi, el president de la formació, Tolo Gili, ha culpat MÉS per Mallorca "del problema de l'accés a l'habitatge, de la massificació turística i del retrocés de la llengua catalana". "Els de MÉS en tenen la culpa, de tots aquests problemes que afecten Mallorca i les Balears, perquè fa vuit anys que són al Govern", ha dit contundent Gili. "No dic que tingui tota la culpa, perquè no governen tots sols, però sí que en tenen una part", ha matisat llavors el president de la formació, just després de presentar la trentena dels caps de llista de les candidatures municipals arribades de la Part Forana.

Qui ha donat el tret de sortida a l'acte central a les 20.20 ha estat la número dos de la llista a l'Ajuntament de Palma, la porrerenca Coloma Bover. "Palma ha perdut la seva identitat i s'ha convertit en terra de franquícia. Ha arribat un punt que els mallorquins i els palmesans no sabem on ens trobam", ha dit Bover, que s'ha presentat com a inexperta a l'hora de parlar en públic, amb "moltes de ganes" d'haver pres la decisió de formar part de la llista a Cort.

Les banderes autonomistes predominaven en el paisatge de la sala de congressos de l’Hipotels Platja de Palma

En un acte sense presentador ni conductor, el número dos de cada candidatura, a l’Ajuntament de Palma, al Consell i al Parlament, ha donat pas al número u, segons aquest ordre. El cap de llista al Consell, Antoni Salas, ha manifestat que vol presidir la institució insular per “posar fi a la cultura de la prohibició contra el turisme, però alhora per perseguir l'oferta turística il·legal i combatre l’oferta de baixa qualitat”.

stats