Declaracions patrimonials
Política 20/02/2024

39 càrrecs del Govern encara no han publicat les seves declaracions patrimonials, segons critica el PSIB

La formació critica que crida l'atenció que ara que s'havia de presentar aquesta pregunta, la consellera Marta Vidal "hagi actualitzat tota la informació dels darrers vuit mesos"

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'Antoni Costa al Parlament

PalmaEl diputat del PSIB Ares Fernández ha criticat aquest dimarts que un total de 39 càrrecs del Govern encara no han publicat les seves declaracions patrimonials en el portal de transparència i que, com a cas paradigmàtic, el director general de Transparència "no hi ha publicat ni un compte corrent". "Ja ens diran com li paguen el salari", ha afegit el socialista en una pregunta de control a la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Estarellas.

Per la seva banda, la consellera ha admès que en el portal de transparència hi pot haver errors que se subsanaran, però ha negat qualsevol intenció d'ocultar informació. A més, ha assegurat que d'aquí a dues setmanes l'Executiu rebrà un premi en aquest sentit. Així mateix, el socialista ha lamentat que, per a gairebé 40 càrrecs, "la llei no va amb ells". Fernández ha dit, a més, que crida l'atenció el fet que just ara que s'havia de presentar aquesta pregunta parlamentària, la consellera Vidal hagi actualitzat tota la informació dels darrers vuit mesos. Sobre aquesta qüestió s'hi ha pronunciat també el diputat del PSIB Marc Pons, qui ha qüestionat que "com menys transparència hi hagi, més possibilitats hi haurà de casos de corrupció".

Per part seva, el vicepresident del Govern, Antoni Costa, ha respost a Pons que el Govern és "sense cap dubte un bon exemple d'aplicació de les polítiques de lluita contra la corrupció". Costa ha criticat que els socialistes vulguin conservar l'Oficina Anticorrupció "com a instrument polític per atacar el Govern". En aquest sentit, ha retret al PSIB que "no els preocupa" que el govern espanyol "ataqui l'autonomia tributària de les Balears", que es recuperi el Reglament de Costes, que "destrossa negocis de Formentera", o la reclamació d'una insularitat digna.

Així mateix, Pons ha lamentat que s'estigui preparant una llei que "elimini els controls als polítics i que declara secretes les mencionades declaracions patrimonials de béns dels alts càrrecs". Finalment, ha demanat que en el termini d'una setmana els 40 càrrecs públics del Govern presentin les seves declaracions.

stats