Sucessos
Part Forana 22/09/2022

Xisca Mora: "Els porrerencs se senten indefensos i estan preocupats pel que pugui passar"

Molts veïns del poble es queixen de la manca d'agents policials al municipi, mentre que la batlessa apunta que no hi ha ningú disponible als borsins

2 min
Efectius de la Policia Local al lloc dels fets./ POLICIA LOCAL

PalmaLa Guàrdia Civil va arrestar aquest dimecres dos joves majors d'edat acusats presumptament de pegar una pallissa al cap de la Policia Local de Porreres, Sebastià Mora, el passat diumenge de matinada. L'incident va ser en una festa privada i, ara per ara, el cas està en mans de la Policia Judicial. Davant aquests fets, segons han indicat alguns veïns al diari ARA Balears, els porrerencs i porrerenques estan preocupats i creuen que es tracta d'un cas molt greu. Per la seva part, la batlessa del municipi, Xisca Mora, ha assegurat: "La gent està sorpresa perquè aquests al·lots no tenien antecedents i ara té por, se sent indefensa i passa pena del que pugui passar a partir d'ara".

Segons la batlessa, molts veïns s'han queixat que no hi ha suficients policies al poble, però ha remarcat que el problema no és culpa de l'Ajuntament: "No hi ha agents disponibles en els borsins". Una declaració que confirmen les dades facilitades per la FELIB, ja que l'any 2019 hi havia sis policies per a més de 5.000 habitants, quan la localitat en demanava, com a mínim, deu. "No hi ha cap municipi a totes les Balears que tingui els policies que li pertoquen, durant molts d'anys no s'han fet cursos i de cada fornada que es fa en surten pocs", ha explicat Neus Serra, la secretària general de la FELIB. Serra ha destacat que quan fan oposicions a Palma "tots volen anar als llocs on estan més ben pagats" i, per tant, algunes localitats queden desateses.

D'altra banda, un dels joves detinguts per colpejar el cap de la Policia de Porreres ha donat la seva versió dels fets, la qual apunta que va ser l'agent qui els va agredir primer i que en cap cas varen anar a casa seva a venjar-se. També ha afirmat que al poble se senten discriminats, mentre que alguns porrerencs han defensat el contrari: "Diu mentides, a cal municipal hi havia gent i els veïns van sentir molt de renou i corregudes", ha dit una veïna. A més, ha subratllat que aquests al·lots han nascut al municipi i que mai se'ls ha discriminat. "Em sap greu que es posin qüestions de racisme pel mig, quan el motiu de la brega no va ser aquest, la brega va començar per l'assetjament a una jove", ha destacat la batlessa.

Quant a Sebastià Mora, està contusionat i de baixa a casa, i la batlessa ha assegurat que està "afectat psicològicament". En qualsevol cas, l'Ajuntament ha parlat amb les diferents parts i els membres de la mesquita lamenten els fets perquè "sempre s'han sentit molt bé al poble". "És el primer cas de violència i vandalisme, ara hem d'intentar evitar conflictes i, per això, deman tranquil·litat a tothom", ha apuntat Xisca Mora. També ha afegit que confia en els jutges i que "es castigarà qui en tingui la culpa", però que les agressions a una autoritat "no tenen justificació".

stats