Part Forana 06/08/2019

La Xarxa Municipalista ja agrupa nou formacions locals de Mallorca

Intenta marcar una estratègia política davant problemàtiques comunes

M. Barceló
1 min
Representants de la Xarxa Municipalista a la plaça de Sineu.

SineuAls set grups polítics independents municipalistes Alternativa per Pollença, Alternativa per Artà, Gent per Sineu, Alternativa per Santa Maria, Crida per Palma, Volem Sencelles i La Valldemossa que Volem, que el passat 25 de maig crearen la Xarxa Municipalista, s'hi han sumat dos grups més: Independents de Santa Margalida i UP de Felanitx.

Aquest consorci de formacions locals s'ha reunit a Sineu per tal de marcar l'estratègia a seguir els propers mesos i definir un model polític consensuat quant al tractament de polítiques i necessitats comunes en els municipis respectius, segons ha informat la portaveu, Aina Comas.

"El problema de la saturació a les carreteres, la demanda del tren fins a Artà, la millora del transport públic, els problemes que genera el turisme, la transició energètica i la defensa de la llengua i cultura pròpia són alguns dels eixos de treball que anirem analitzant i tractant els propers mesos", expliquen des del col·lectiu.

"Volem definir una estratègia davant problemes que són comuns als nostres pobles", insisteix Comas. "Fer feina plegats i en xarxa en un espai polític més reivindicatiu ens permetrà aprofundir a trobar les solucions més adients", subratlla. La Xarxa Municipalista suma un total de 12 regidors, i forma part de governs locals a Artà i Sencelles, als altres set municipis restants està a l'oposició.

Manifestació antimonàrquica

D'altra banda, s'ha anunciat que les formacions municipalistes promouran la participació en la manifestació antiborbònica que tindrà lloc a Palma aquest dimecres a les 19.30 h, amb concentració al Palau Reial - Almudaina amb el lema 'Arruix borbons, Marivent Museu Saridakis'.

stats