Part Forana 09/01/2019

'Ves clar', lema de Sant Antoni a Manacor per evitar excessos amb l'alcohol

El municipi es prepara per gaudir de 120 foguerons durant les festes

Ara Balears
2 min
L'Ajuntament obre una campanya pel comportament cívic.

ManacorUns 120 foguerons cremaran a tot el municipi de Manacor durant les festes de Sant Antoni, una xifra que ja anticipa que s’esperen molts santantoniers i santantonieres a celebrar la festa. Sant Antoni té enguany el lema 'Ves clar', que ha fet visible el Patronat per recordar que la festa no consisteix a beure alcohol. "Si es vol beure s'ha de fer amb seny, per poder gaudir de la festa de Sant Antoni", ha recordat el regidor de Festes, Mateu Juan.

Una setmana abans del gran esclafit festiu, aquest dimecres s’ha penjat una pancarta al balcó de l’Ajuntament amb el lema 'Mallorca lliure d’agressions sexistes. No i punt!'. "No toleram determinats comportaments; les festes es fan perquè tothom pugui gaudir de les activitats i de l’espai públic en llibertat, tots hem de ser conscients que si presenciam agressions sexistes no podem restar de braços plegats", ha declarat la batlessa, Catalina Riera.

El programa de festes inclou un decàleg que indica les passes que cal fer si es pateix o es presencia una agressió sexista, i també per evitar comportaments masclistes. Cal recordar que l'Espai de Dones ofereix un curs de formació titulat 'No i punt!

Fora petards

En la línia d'altres anys, l'Ajuntament ha prohibit l’ús d’artefactes pirotècnics durant les festes de Sant Antoni. A més, com els darrers anys, els cavalls i les bísties només podran circular entre les 16 h i les 19 h de dia 16 de gener i sempre s’haurà d’acordar el trajecte amb la Policia Local, que custodiarà la cavalcada i els trajectes amb cavalls i bísties.

Les completes, un dels actes més multitudinaris de la festa, podran acollir 1.692 persones, que és l'aforament màxim que s'ha establert per a l’església. El Patronat de Sant Antoni i l’Ajuntament de Manacor recomanen visitar els foguerons i seguir la comitiva del dimoni a peu o amb bicicleta.

stats