Polèmica
Part Forana 10/04/2023

Els veïns de sa Pobla tornen a manifestar-se contra el parc solar

Reclamen a l'Ajuntament municipal que actuï amb caràcter d'urgència

1 min
La protesta dels veïnats de sa Pobla s'ha fet aquest dijous.

PalmaEls veïns de sa Pobla han convocat una nova manifestació per a aquest dimecres a les 18 h a la plaça del municipi per tornar a mostrar el complet desacord sobre la construcció del parc solar que es farà a l'entrada del poble. Els organitzadors de la concentració es reuniran a la mateixa hora amb el batle del municipi per traslladar-li oficialment el seu posicionament, i amb la concentració pretenen que l'Ajuntament sigui conscient del sentir d'un poble i de la necessitat d'actuar per evitar la construcció del parc fotovoltaic.

En la convocatòria asseguren que la construcció d'aquesta instal·lació de 4.500 panells, que estarà situada a tocar de l'escola Son Basca i del poliesportiu, podria suposar un augment de la temperatura de fins a 6°C. A més, denuncien que l'empresa promotora ha obtingut els permisos de la Conselleria i l'única sortida possible és que l'Ajuntament presenti un contenciós administratiu abans del 27 de maig.

La protesta dels veïns de sa Pobla contra el parc solar

Per això, refermen la necessitat que els poblers surtin al carrer per tal d'obligar el Consistori municipal a actuar amb caràcter d'urgència i, així, intentar frenar la construcció del parc fotovoltaic.

Cal recordar que després de la primera concentració, l'Ajuntament de sa Pobla ja va emetre un comunicat en què es deslligava completament del nou parc solar i negava qualsevol mena d'implicació en aquesta decisió. El Consistori va assegurar que no han atorgat cap autorització respecte d'aquest tema i remarcaren que l'autorització i la declaració d'utilitat pública han estat emeses per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern, ja que no es tracta d'una competència municipal.

stats