Neteja
Part Forana 03/08/2022

UGT es nega a signar el conveni autonòmic de neteja per les "raquítiques" pujades salarials

L'organització sindical ha criticat que el conveni de neteja és “insuficient” i no compleix uns “requisits mínims” per afrontar una inflació que supera el 10%

ARA Balears
1 min
El 15,7% de les treballadores donades d’alta a la Seguretat Social fan tasques relacionades amb la neteja.

PalmaLa Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d'UGT (FeSMC-UGT) s'ha negat a signar aquest dimarts el conveni autonòmic de neteja de locals i edificis pactat entre les patronals i el sindicat SITEIB. El motiu, han denunciat des de l'organització sindical, són les pujades salarials “raquítiques” i la "insuficiència" del conveni de neteja davant una inflació que supera el 10%. Segons UGT el document no compleix "els requisits mínims", ja que no s'inclou una clàusula de revisió salarial en els increments pactats.

A l'últim moment, CCOO no ha subscrit el conveni i l'ha atribuït al “redactat sobre el contracte del personal fix discontinu de neteja a temps parcial”. FeSMC-UGT assegura que no comprèn com la Federació de Construcció i Serveis de CCOO anava a signar un conveni col·lectiu "sense cap mena de clàusula de revisió salarial per a prop de 6.000 treballadores, quelcom que hagués contradit l'acord estatal entre UGT i CCOO sobre increments salarials”. “Les treballadores de neteja són un dels col·lectius que tenen salaris més baixos a Balears, necessitaven pujades més fortes que frenassin la pèrdua de poder de compra en un context de creixement desorbitat de l'IPC", ha explicat FeSMC-UGT.

La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum també ha lamentat que "no s'han aconseguit avanços com ampliar a totes les netejadores el cobrament del plus de transport, el sanitari per al conjunt de les quals treballen en locals de salut, la reducció de la jornada diària i anual o el cobrament de festius en vacances". A més, l'entitat ha destacat que els pròxims tres anys els sous del sector de la neteja pujaran un 4,5%, que és "el mateix que en l'últim any de vigència del conveni anterior".

stats