Part Forana 02/11/2021

Adeu al darrer vestigi del peatge de Sóller

El Consell ha eliminat l'àrea de cobrament quatre anys després de la gratuïtat del túnel

2 min
Resultat de l'eliminació de les màquines i cabines del peatge del túnel de Sóller

Ja no queden vestigis del peatge del túnel de Sóller. Després de quatre anys de gratuïtat, el Consell de Mallorca ha presentat aquest dimarts el final d'obres de l'àrea on hi havia les cabines i les màquines de cobrament. En el seu lloc hi han reposat el paviment asfàltic i nova senyalització per tal d'eliminar l'obstacle i augmentar la seguretat. El pressupost de totes aquestes actuacions ha ascendit a 337.813,21 euros.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Iván Sevillano, ha inaugurat aquest dimarts el resultat de l'eliminació de les cabines i màquines de peatge en desús des del desembre del 2017, quan va acabar la concessió del túnel que va comportar que la infraestructura passàs a ser gratuïta. Sevillano ha titllat l'antiga infraestructura d'"estigma" per vincular-se amb el "cas de corrupció que va vincular la construcció del túnel" i una "injustícia" per als veïns de la zona. A l'acte hi han assistit els batles de l'Ajuntament de Bunyola, Andreu Bujosa; el tinent de batle i regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Sóller, Carlos Darder Rosell, i el segon tinent de batle de l'Ajuntament de Fornalutx, Andreu Barceló.

Les obres per a aquesta demolició varen començar el 22 de juny passat i suposen la darrera passa per deixar enrere el record del peatge. Sevillano ha insistit en el fet que tot això suposa "retornar el túnel als mallorquins i, sobretot, als habitants de la vall de Sóller i Bunyola, per a qui aquesta via era una necessitat i varen haver d'aguantar durant més de 20 anys una situació d'injustícia".

Aquesta retirada de la infraestructura fixa de l'antic peatge obeeix, a més, a la necessitat d'eliminar obstacles inservibles a la lliure circulació de vehicles que transiten pel túnel, reordenar l'espai i evitar accidents per impactes de vehicles contra instal·lacions, voreres i illetes que protegien les cabines de cobrament. Amb el desmantellament d'aquesta instal·lació s'ha mantingut només la zona d'explotació i manteniment que inclou l'edifici de control de l'estructura.

stats