Sencelles
Part Forana 11/05/2024

MÉS Unides denuncia l'equip de govern de Sencelles per "deixar sense doblers l'Ajuntament"

Ambdues formacions critiquen que l'equip de govern hauria demanat un crèdit de 600.000 euros per pagar nòmines i factures

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Sencelles

PalmaMÉS Unides per Sencelles ha denunciat l'equip de govern municipal per "deixar sense doblers l'Ajuntament" i haver aprovat la contractació d'un crèdit de 600.000 euros per, pel que sembla, "pagar les nòmines i factures del dia a dia".

En una nota de premsa conjunta, MÉS i Esquerra Unida de les Illes Balears varen informar aquest divendres que en el ple ordinari del mes de maig, el portaveu de MÉS Unides a l'Ajuntament de Sencelles, Joan Miquel Chacón, va denunciar la "mala gestió i planificació" dels recursos econòmics del Consistori, perquè l'equip de govern municipal aprovà aquest mateix divendres la contractació d'un crèdit de 600.000 euros amb uns interessos que, segons les formacions, puja a 18.000 euros.

Davant la "nul·la capacitat de treball" de la regidora d'Hisenda que, a més, ha afegit MÉS Unides, "rep un sou de 23.000 euros anuals", i la "nul·la supervisió i interès" per part de la batlia, el regidor va sol·licitar que el canviassin d'àrea.

El regidor Joan Miquel Chacón ha criticat que "la nefasta elaboració dels pressupostos municipals per part de l'equip de govern i la falta de previsió i dedicació de la regidora d'Hisenda han provocat un fet molt greu econòmicament", perquè, segons ha lamentat, "que el Consistori quedi sense doblers per pagar les pròximes despeses és un context que no s'havia tornat a veure des del la crisi econòmica del 2008, quan els deutes deixats pel PP es van sumar als de la crisi".

Per Chacón, "el nivell d'irresponsabilitat de l'equip de govern és reiterat i demostra una deixadesa i falta de dedicació que no es mereixen les famílies del poble, com tampoc es mereixen el perjudici d'haver d'abonar el cost dels interessos que pugen a 18.000 euros per aquesta mala gestió". Chacón ha afirmat, així mateix, "que els membres d'un equip de govern que reben uns 150.000 euros cada any en concepte de sou i dietes haurien d'assumir la despesa d'aquests 18.000 euros, a més de retirar-se els esmentats sous fins que la situació torni a la normalitat i no fer recaure el pagament dels interessos sobre els veïns".

Per finalitzar, el regidor ha remarcat que "el més assenyat és que la regidora d'Hisenda faci un pas al costat i deixi una altra persona amb més capacitat de treball i dedicació al capdavant, i també en l'equip de govern, perquè no pot defugir de les seves responsabilitats. L'Ajuntament ha de funcionar com un tot i no com sis Regnes de Taifes; l'únic responsable d'aquesta descoordinació és el batle", ha conclòs Chacón.

stats