Part Forana 03/09/2020

El Consell comença les obres per il·luminar el túnel de Formentor

És l'única galeria de Mallorca que encara no disposava de claror artificial a l'interior

Ara Balears
1 min
Imatge del túnel del puig Fumat./ CONSELL DE MALLORCA

PalmaEl Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha iniciat aquest dijous les obres d'il·luminació del túnel del puig Fumat, a Formentor (Pollença). Es tracta de l'únic túnel de l'illa que encara no disposava d'il·luminació artificial.

La infraestructura té una longitud de 192 metres i s'ubica al quilòmetre 13,6 de la carretera Ma-2210, que uneix el Port de Pollença amb el cap de Formentor. Té una amplada de calçada de 5,7 metres i els vorals a ambdós costats fan 0,7 metres. Al túnel es posaran 43 lluminàries tipus LED de baix consum: 25 de 29 watts, 10 de 79 watts i 8 de 57 watts en tres circuits monofàsics.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, afirma que amb aquesta nova instal·lació "volem donar resposta a les queixes històriques de conductors i ciclistes per la manca de llum al túnel. La via presentava una certa perillositat i, per això, era urgent per a nosaltres fer aquesta actuació. D'aquesta manera resolem la problemàtica".

A més, es durà a terme la instal·lació de la línia trifàsica i es dotarà el túnel d'un dispositiu de telegestió per monitoritzar l'estat de la lluminària, que es comunicarà directament amb la sala de control a la seu del Departament de Mobilitat i Infraestructures. El pressupost del projecte és de 196.872 euros i té un termini d'execució de dos mesos.

stats