Part Forana 25/04/2022

La tradició treu les banyes per Sant Marc

Mentre Sineu celebra el seu patró, els restaurants de la zona han agraït el pic de feina gràcies als caragols

1 min
El calderons de caragols són l'estampa culinària del dia de Sant Marc.

"Som fidel a la tradició i crec en la dita. Com a sineuera, no puc fer una altra cosa." Isabel Bonnín segueix any rere any el costum de menjar caragols per Sant Marc i així, assegurar-se de gaudir de salut tot l'any de franc i no ser tocat. Bonnín no és l'única persona que ho practica. Des del seu restaurant Es Cós han servit aquest dilluns 250 quilos d'aquest menjar.

Des de primera hora del dematí, la gent s'ha aproximat als restaurants més populars que garanteixen complir el menú. Tot i caure entre setmana, "s'ha notat perquè tothom venia amb moltes ganes", explica Bonnín. Igualment, les previsions eren positives, ja que l'any passat per aquesta època el lloc estava tancat a causa de les restriccions sanitàries.

A banda dels establiments, els particulars també s'hi han apuntat. Des de Sa Caragolera de Binissalem, Miquel Àngel Sureda explica que més del 80% de les seves vendes són per a aquells que fan caragolades a portasses i cases. Els càlculs sobre les vendes es fan després d'aquesta setmana, que és "la de més feina de l'any" i un pronòstic de com anirà l'estiu. De fet, alguns usuaris han compartit els seus plats a través de xarxes socials.

Mentre, a Sineu han celebrat el seu patró amb dia de festa, ball de bot i missa solemne. Un cop acabat l'ofici, la banda de cornetes i tambors ha encapçalat la processó de la relíquia de Sant Marc.

stats