Part Forana 16/12/2021

Nostàlgia i espectacle en la inauguració del teatre Principal d'Inca

Els actors David Ordinas i Lina Mira han conduït una gala de pinyol vermell en la qual han actuat Xanguito i Tomeu Penya, entre d'altres

ARA Balears
2 min
Inauguració del teatre Principal d'Inca.

Després de dues dècades d'inactivitat, el teatre Principal d'Inca mereixia una inauguració a l'altura de les circumstàncies. Des del passat 14 de novembre, el públic ha comprovat de primera mà la majestuosa reforma a la qual ha estat sotmès l'edifici. Aquest dijous ha estat la data escollida per fer-lo oficial, en una vetllada que no ha defraudat perquè ho ha tingut tot: nostàlgia, espectacle, música i humor. La nit ha estat conduïda per David Ordinas i Lina Mira, dos actors que dominen l'escenari i que ho han demostrat, una vegada més, juntament amb altres artistes de la categoria de Xanguito i Tomeu Penya.

Els presentadors de la gala.

Així, al ritme de Willkommen s'ha donat el sus a l'espectacle. A la platea, ho observaven des de les butaques diferents personalitats i polítics, com la presidenta del Govern, Francina Armengol; la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el batle del municipi, Virgilio Moreno. Tots tres també han volgut estrenar l'escenari amb els respectius discursos com a membres del patronat de la Fundació Teatre Principal d'Inca. Tot això amenitzat per l'ocurrència d'Ordinas, que ha entretingut el públic amb dos xows, un dels quals ha repassat els principals musicals de la història i l'altre, un gag sobre reggaeton.

Però això no és tot. La part musical de l'espectacle s'ha completat amb l'actuació de Julián Fontalvo, un dels imitadors de veus de cantants més famós del món, i un monòleg de l'humorista Jaime Gili, que ha interpretat una de les seves peces acompanyat de Tomeu Penya, qui tampoc no s'ha volgut perdre la gala inaugural.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit a la inauguració.

Tot i el període d'inactivitat que el precedeix, el teatre d'Inca té 107 anys d'història. Per això, durant la gala, tampoc no s'ha oblidat el seu recorregut ni les anècdotes i persones que n'han format part. Ara, l'edifici i la seva vida tornen a reviscolar, i així ho han deixat clar durant el vespre.

La cirereta del pastís l'ha posada el grup Xanguito. Finalment, els presentadors s'han acomiadat del públic versionant la famosa melodia de Gracias por venir. Ordinas i Mira s'han engalanat per a l'ocasió i anaven vestits amb dissenys de Carlos Delgado. D'aquesta manera, queda oficialment inaugurat el que vol ser el punt de referència cultural des de la capital del Raiguer.

stats