Part Forana 12/03/2022

Suspesa la vaga indefinida del servei de neteja de Muro

Havia de començar aquest dissabte

ARA Balears
1 min
Façana de l'Ajuntament de Muro

MuroLa vaga indefinida dels treballadors del servei públic de neteja de Muro, que havia de començar aquest dissabte, s'ha suspès, segons ha informat el sindicat de Comissions Obrers (CCOO) en una nota. L'Ajuntament de Muro, la UTE SU Muro i el comitè de vaga varen arribar a un acord ahir vespre, però, en cas d'incompliment, el 13 d'abril a les 21.00 h s'activarà la convocatòria de vaga.

Cal recordar que els treballadors, pertanyents a l'empresa UTE SU Muro, convocaren aquesta vaga dia 5 de març. En total, 20 empleats denunciaven que no havia entrat en vigor el conveni signat el setembre del 2021 i que hauria d'haver començat el mes de gener.

En l'acord, tant el Consistori com l'empresa concessionària s'han compromès a agilitar el procés en curs que revisa els preus establerts en el plec de condicions del contracte. A més, l'empresa es compromet a presentar l'escrit d'al·legacions durant la setmana del 14 de març i el Consistori a resoldre-les en un termini màxim de 15 dies després de la seva presentació.

També la UTE ha acordat amb el comitè de vaga abonar la paga de beneficis estipulada en el conveni d'empresa i 500 euros com a avançament d'aquelles quantitats que deuen als treballadors des de l'1 de gener del 2022. Aquestes quantitats es pagaran en la nòmina del mes de març.

stats