Patrimoni
Part Forana 28/12/2022

Son Servera només consultarà als veïns els projectes d'obra del pont d'en Calet que tinguin el 'sí' de Patrimoni

L'Ajuntament ha aclarit que "la batlessa no s'ha volgut botar cap llei ni ha insinuat l'execució de cap de les dues propostes"

2 min
Imatge de l'accident que esbucà part del pont den Calet.

PalmaL'Ajuntament de Son Servera ha aclarit aquest dimecres que només sotmetrà a consulta popular les propostes per al pont d'en Calet si disposen d'informes favorables de Patrimoni. Així ho ha indicat en un comunicat en relació amb la reconstrucció del pont d'en Calet, després que el 15 de desembre passat es presentàs públicament un dels dos projectes existents. Sobre la taula hi ha dues iniciatives: la de l'arquitecta Catalina Pasqual, que pretén reconstruir el pont tal com era, i una altra de l'arquitecte Rafel Moneo, que proposa un arc inacabat a l'estil de l'església Nova.

Aquest darrer, que va ser el que es va exposar fa dues setmanes, "haurà de sofrir algunes modificacions obligatòries", perquè haurà de créixer en amplitud i altura per complir amb els requisits de seguretat de carreteres, han anunciat des del Consistori. L'Ajuntament ha remarcat que només sotmetrà aquestes propostes a consulta popular si disposen d'informes favorables de Patrimoni, que és qui "els estudiarà i en determinarà la viabilitat".

La polèmica ha sorgit quan, després de la presentació de només un dels projectes, s'ha criticat que l'Ajuntament ja s'hi havia decantat. En aquest sentit, el Consistori ha subratllat que "ni per part de la batlessa, Natalia Troia, ni per cap membre de l'Ajuntament s'ha volgut passar per damunt cap llei ni s'ha insinuat l'execució de cap dels dos projectes".

Reconstrucció del pont

Els dos projectes de reconstrucció es varen redactar després que un accident de trànsit provocàs que caigués aquesta construcció emblemàtica de l'entrada de Son Servera des de Manacor. Un cotxe en el qual viatjava un matrimoni d'estrangers va xocar contra el costat dret del pont a mitjan mes de setembre.

La construcció va sofrir importants danys. Els tècnics del Consell varen començar a desmuntar el pont, ja que varen comprovar que els desperfectes que havia sofert l'estructura podien suposar un perill per al trànsit i també per a la ciutadania.

stats