Part Forana 24/01/2020

Son Servera ensenya la història de l'epidèmia de 1820 amb un joc de cartes

La idea ha sorgit en uns tallers creatius al Centre Jove

Ara Balears
2 min
Alumnes i mestres mostrant el joc de cartes que s'ha creat.

Son ServeraEls joves de Son Servera ja poden aprendre la història de la pesta a través d’un joc de cartes dissenyat per ells mateixos. Per commemorar el bicentenari de l’arribada de l’epidèmia, han editat aquest joc en un taller didàctic organitzat per la Regidoria de Joventut.

Els joves de Son Servera han participat durant tot el mes d’octubre en uns tallers creatius duits a terme al Centre Jove i a les biblioteques del municipi, en què, a través del dibuix, han mostrat la seva idea sobre la festivitat de Sant Ignasi a Son Servera i de l’epidèmia de la pesta.

Es tracta d’un material lúdic amb el qual es vol donar un toc diferent i atractiu perquè els joves coneguin la història d’aquest fet tràgic, que forma part de la història de Son Servera.

En els tallers dirigits per l’artista serverí Sath, els joves participants han dibuixat els quatre pals d’aquesta original baralla que substitueix els oros, espases, bastos i copes pels quatre personatges representatius de la commemoració: l’església de Son Servera, el pastoret, el metge Lliteras i la rata.

Son Servera ensenya la història de l'epidèmia de 1820 amb un joc de cartes

Després de la feina de creació, l’artista Sandro Thomas unificà les creacions per dissenyar aquesta baralla de cartes commemorativa que es repartirà entre els alumnes de 3r cicle de les escoles locals i entre els alumnes de 1r i 2n d’ESO.

Aquesta setmana s’ha presentat el joc de manera pública, amb la presència de la batlessa de Son Servera, Natalia Troya; la regidora de Joventut, Maria Arenas, i els responsables del Centre Jove i de les biblioteques.

Crear nous jocs

Després de la bona acollida, s’espera poder continuar creant nous jocs que contribueixin a la divulgació d’aquesta commemoració tan sentida al municipi i també poder fer interactuar més grups de la població, com ara la tercera edat.

Dia 1 de febrer, festa de Sant Ignasi, és una data lligada al final de la pesta del 1820 que gairebé va assolar Son Servera i que causà més de 800 víctimes mortals.

stats