Part Forana 31/08/2020

El Tren de Sóller suspèn el seu servei per les conseqüències del temporal

Almenys una dotzena d'arbres arrabassats o xapats han provocat avaries

Ara Balears
1 min
Una dotzena d'arbres arrabassats o xapats han provocat avaries a les vies./ FERROCARRIL DE SÓLLER

PalmaEl Tren de Sóller s'ha vist obligat a suspendre els seus serveis a causa dels "greus i abundants" danys produïts pel temporal que dissabte va afectar Mallorca. La tempesta ha deixat almenys una dotzena d'arbres arrabassats o xapats sobre les vies, segons afirmen enginyers del ferrocarril.

En una nota de premsa, el Tren de Sóller ha confirmat el tancament temporal sense nova data d'obertura. Segons el comunicat, els "nombrosos desperfectes s'han traduït en greus danys, tant en la infraestructura ferroviària com en la línia aèria".

Els enginyers del ferrocarril asseguren que el temporal va deixar més d'una dotzena d'arbres arrabassats d'arrel o xapats per la meitat i branques que caigueren, la qual cosa va provocar avaries. Com a conseqüència, més d'un quilòmetre de línia aèria s'ha vist afectada i s'han romput alguns trams del cable que alimenten el corrent del tren i del cable que sustenta la línia de contacte.

Dissabte mateix començaren les tasques de reparació de la línia, que continuen aquest dilluns i es calcula que tindran un cost de 200.000 euros. Óscar Mayol, president de Ferrocarril de Sóller, ha afirmat que "la situació és realment greu, ja que, a més dels gravíssims danys i de l'elevada inversió a la qual haurem de fer front, hem de sumar-hi una temporada desastrosa".

stats