Part Forana 21/02/2022

Sóller insisteix al Consell que compri l'antiga fàbrica tèxtil del municipi

El Consistori proposa expropiar i rehabilitar l'edifici per fer-hi un museu sobre aquesta indústria

1 min
Ajuntament i PP al Consell de Mallorca davant l'edifici de sa Fàbrica Nova

L'Ajuntament de Sóller i el PP del Consell de Mallorca han exigit aquest dilluns a la presidenta Catalina Cladera que la institució insular compri l'edifici de l'antiga fàbrica tèxtil, declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) en l'anterior legislatura. L'Ajuntament proposa expropiar-lo i rehabilitar-lo per crear-hi un museu sobre la història de l'indústria al municipi, així com ha explicat el tinent de batle, Carlos Darder, a l'ARA Balears.

D'aquesta manera, l'edil ha explicat que el Consistori no pot assumir la partida que suposa l'expropiació i la rehabilitació de l'edifici. Per això demanen que se'n faci càrrec la institució insular. Darder ha assegurat que la família propietària de l'edifici "espera l'expropiació amb els braços oberts". De fet, insisteixen que es faci de manera urgent: “És precari l'estat de conservació de l'edifici”, ha dit el portaveu del PP al Consell, Llorenç Galmés, en una visita a Sóller.

D'altra banda, el popular ha manifestat que “és una llàstima que, tenint més doblers que mai, la presidenta Cladera no contempli una partida en els pressupostos de l'any que ve, ni tampoc a través dels 800 milions d'euros procedents dels fons europeus, quan sí que té previst destinar 35 milions al Museu Marítim de Mallorca o 30 milions a la reforma del Sindicat de Felanitx”.

stats