Sineu
Part Forana 13/12/2023

Sineu habilitarà la Quartera de baix com a espai polivalent

L’Ajuntament ha posat en marxa l’execució de dos projectes que han de servir per reformar de manera integral dos espais de la vila

Joan Socies
2 min
Sineu habilitarà la Quartera de baix com a espai polivalent

PalmaL’Ajuntament de Sineu ha posat en marxa l’execució de dos projectes que han de servir per reformar de manera integral dos espais de la vila, la plaça dels Donants de Sang i la Quartera de baix. En total, els dos projectes han sortit a licitació per un import de 663.286 euros.

Per un costat, hi ha la primera fase de reforma de la Quartera de baix, que es convertirà en un espai polivalent per a diferents usos. El batle de Sineu, Tomeu Mulet, explica que “aquest és un projecte que hem previst executar en dues fases. Ara, en una primera etapa, el que es farà serà adequar l’espai amb tot el sistema d’electricitat i de serveis necessaris per convertir aquest vell edifici en una zona de múltiples usos“. En una segona fase, segons ha explicat Mulet, ja hi hauria la instal·lació d’unes graderies retràctils per a unes 120 persones i que poguessin acollir actes de petit format.

Aquest edifici té alçària suficient per poder instal·lar-hi unes graderies retràctils.

Com es pot veure a les imatges, aquest edifici fins ara s’ha estat utilitzant com a espai de magatzem municipal. Al seu costat hi ha un edifici de característiques similars que és emprat per a ús de la gent gran de Sineu. Aquest edifici té alçària suficient per poder instal·lar-hi unes graderies retràctils. En els espais laterals de l’edifici s’habilitarà una zona de banys per al públic assistent i a l’altre costat hi haurà un petit espai que podrà funcionar com a camerino dels artistes que actuïn a la sala. El cost total d’aquest projecte serà de 314.000 euros, i es preveu un termini d’execució de vuit mesos.

Plaça dels Donants de sang

Pel que fa a la plaça dels Donants de Sang, ubicada a la sortida del poble cap a la carretera d’Inca a Manacor, el que s’hi ha previst és una reforma integral que comportarà l’eliminació d’alguns dels arbres existents, la sembra de nous exemplars i l’ampliació d’algunes de les voreres per guanyar espai per als vianants. Mulet, batle de Sineu, explica que “aquesta plaça té un problema d’accessibilitat i de dimensions per fer-hi segons quines coses. Per això, s’hi farà una reforma integral, que implicarà la millora dels espais per a les persones i l’actualització de totes les instal·lacions elèctriques existents”. En aquest cas, el projecte ha sortit a licitació amb un cost total de 348.000 euros, i el període d’execució serà de dos mesos.

stats