Part Forana 10/05/2022

Set negocis de Santanyí reben el distintiu d'establiments emblemàtics de les Balears

L'objectiu d'aquest guardó és protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis

ARA Balears
2 min
Els guardonats amb el distintiu de comerç emblemàtic de les Balears

PalmaSet negocis de Santanyí han estat guardonats aquest dimarts amb el distintiu d'establiments emblemàtics de les Balears. L'objectiu d'aquest projecte del Govern balear és protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Amb aquests distintius es pretén donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

Els establiments reconeguts aquest dimarts són Camalú (calçat, roba i complements), Estudi Bordoy (llibreria, papereria i fotografia), Forn Germans Adrover (forn i pastisseria), Forn Terrassa (forn i pastisseria), Modas Janine (merceria, roba i complements), Perfumeria Tagomago (perfumeria i cosmètica) i Sastreria Ferrer (roba d’home i complements).

Durant l'entrega de les plaques que els propietaris dels establiments penjaran a la porta per tal de mostrar la seva singularitat, el director general de Comerç, Miquel Piñol, ha agraït als representants dels establiments emblemàtics "la dedicació als seus negocis, perquè la història d’un poble es pot explicar també a través dels comerços i, sobretot, a través de les famílies i les persones que hi treballen".

En aquest sentit, el Govern de les Illes Balears ha destacat que 'Emblemàtics de les Illes Balears' és un projecte viu, que creixerà a mesura que s’hi incorporin més ajuntaments i comerços. Actualment, hi ha desset municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 148 comerços catalogats. Els municipis que ja tenen establiments catalogats són Alaró (3), Algaida (6), Consell (6), Esporles (5), Inca (14), Llucmajor (8); Manacor (25), Marratxí (11), Pollença (9), Porreres (6), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (8), Maó (19), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), i Formentera (Sant Ferran, 1, i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 42 establiments emblemàtics; 39 d’arrelats i amb història; 26 amb patrimoni i història; 28 amb història; 10 d’arrelats; 1 d’arrelat i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

stats