Part Forana 02/06/2019

L'esquerra perd ses Salines, que cau a mans del PP amb el suport d'El Pi i Cs

El conservador Joan Rodríguez en serà el proper batle

M. Barceló
1 min
Joan Rodríguez, del PP, serà el nou batle de ses Salines.

Ses SalinesTot i perdre vots i un regidor a les passades eleccions locals, el PP (4) de ses Salines recupera la batlia gràcies a un pacte amb El Pi (1) i Cs (1), el qual deixa a l'oposició el fins ara batle de la coalició d'esquerra Endavant, Bernat Roig. El popular Joan Rodríguez en serà el nou batle els propers 4 anys.

L'Ajuntament ha passat de 13 regidors a 11. Endavant n'ha aconseguits 5, insuficients per mantenir la batlia, després que PP, El Pi i Cs hagin arribat a un acord de govern per als quatre anys vinents.

Endavant ha necessitat un regidor més per mantenir la batlia. Ho podia haver fet amb un pacte amb El Pi, però el fet de venir d'un mandat amb un acord amb 8 edils (Endavant-El Pi) i que a mitjan legislatura els regionalistes haguessin d'alternar a la batlia ha impossibilitat una reedició del pacte.

Roig, enfrontat als comerciants i en minoria (4 de 13 regidors) durant els dos darrers anys de legislatura, serà el proper cap de l'oposició –si no dimiteix–, malgrat els bons resultats obtinguts, ja que són insuficients per continuar amb la vara de comandament.

stats