Part Forana 12/11/2019

Ses Salines posa fi als seus deutes

L'Ajuntament ha aprovat liquidar el darrer préstec amb el romanent de tresoreria

Ara Balears
1 min
Aprovació de la liquidació del darrer crèdit.

Ses SalinesL’Ajuntament de ses Salines acabarà el 2019 amb deute zero. Ho aconseguirà amb el pagament de dos suplements de crèdit del romanent de tresoreria existent. El primer es va fer el mes de juliol i el segon s’ha aprovat per unanimitat en el ple ordinari que ha tingut lloc aquest dimarts.

Segons ha comentat el batle, Juan Rodríguez, el mes de juliol es va abonar la quantitat de 674.160 euros per amortitzar préstecs amb els bancs a través d’un romanent de tresoreria. Aquest dimarts el ple municipal ha aprovat per unanimitat efectuar el segon pagament de 490.160 euros.

"Deixam el calaix municipal sense deute, lliure de crèdits amb els bancs i totalment sanejat, la qual cosa ens permetrà assolir futures actuacions i emprendre projectes sense càrrega financera", ha dit el batle.

Rodríguez ha explicat que s’ha volgut liquidar el deute municipal, que abans de l’estiu arribava als 1.164.321 euros, de manera escalonada i en dues amortitzacions de crèdit procedents del romanent d’exercicis anteriors. "Ho hem fet d'aquesta manera perquè volíem dur a terme actuacions i projectes que consideràvem de cabdal importància per al municipi, centrats bàsicament en la recuperació d’infraestructures i espais de primera necessitat per als ciutadans del poble de ses Salines i de la Colònia".

Mocions

El ple també ha aprovat mocions relatives a instar el Consell de Mallorca a augmentar un 30% la línia d’ajudes als municipis de manera escalonada i fins a l’any 2023. També es demana al Govern de les Illes Balears que faci una nova proposta de repartiment de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) tenint en compte els projectes municipals.

stats