Part Forana 07/03/2022

El servei de neteja de Sant Llorenç des Cardassar convoca una vaga indefinida a partir del 30 de març

Denuncien que l'empresa no ha complert amb l'increment salarial del 4% que s'havia de fer el mes de novembre de l'any passat

ARA Balears
1 min
Façana de l'Ajuntament de Sant Llorenç

Sant Llorenç des CardassarEls treballadors del servei públic de neteja viària de Sant Llorenç des Cardassar faran vaga indefinida a partir del 30 de març. Aquesta paralització afecta un total de set empleats, segons informa el sindicat Comissions Obreres (CCOO) en una nota.

Els treballadors han decidit anar a la vaga per diversos motius. Un dels que pesen més és que l'empresa a la qual pertanyen, Brocoli S.L, no ha complert amb la pujada salarial que marca el conveni col·lectiu, firmat dia 12 d'agost del 2019, que preveia un increment del sou d'un 4% a partir del novembre del 2021 i encara no s'ha produït.

També denuncien que la companyia no paga els dies festius, i encara que els empleats entregaren un model 145 de comunicació de dades del pagador per les retencions, l'empresa no ha regularitzat l' impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). A més, també exigeixen que es compleixi la Llei de prevenció, ja que en el centre de treball falten vestuaris, dutxes i aigua potable.

Les dues parts es reuniran dia 20 de març a la Fundació Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) per negociar les condicions. CCOO destaca que el compliment de la llei de prevenció i del conveni no és negociable i que l'únic que pot evitar la vaga és que l'empresa compleixi les seves obligacions legals.

stats