Part Forana 23/05/2022

La serra de Tramuntana tindrà dos nous òrgans de governança

El Consell anuncia la creació d'un Consell Social de la Serra i una Comissió de Direcció Estratègica

ARA Balears
1 min
Junta rectora de la Serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca ha anunciat aquest dilluns la creació de dos nous òrgans de governança a la serra de Tramuntana. Es tracta del Consell Social i la Comissió de Direcció Estratègica. Així ho inclourà la futura llei Serra per incrementar la participació i la coordinació entre les diferents administracions de la zona.

Per una banda, el Consell Social es reunirà una vegada a l'any i hi estaran presents representants dels municipis, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i el de l'estat espanyol, a través dels departaments responsables. A més, també s'hi inclouen Demarcació de Costes i la Direcció General de Trànsit. Així mateix, s'hi sumaran representants del Comitè d'Experts i d'entitats que incloguin els petits i grans propietaris, la comunitat de regants, grups ecologistes, culturals, educatius, de lleure i excursionistes, el sector productiu i organitzacions agràries.

Per altra banda, la Comissió de Direcció Estratègica es reunirà quatre vegades l'any i estarà formada pels directors generals i els directors insulars, representants de la Mesa Permanent i de la Mesa de Batles.

Així, el nou model de governança ha estat presentat per part de la consellera Garcías, i del director insular de Territori, Miquel Vadell, a la reunió de la Junta Rectora de la serra de Tramuntana.

stats